Zelenszkij Gripenek beszerzéséről tárgyalt a svéd miniszterelnökkel

2023. augusztus 19. 16:37

Az ukrán elnöknek ez volt az első svédországi látogatása az orosz invázió megindulása óta.

2023. augusztus 19. 16:37

Ukrajna megkezdte a tárgyalásokat Svédországgal annak lehetőségéről, hogy Gripen repülőgépeket kapjon légvédelmének megerősítésére – közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton, miután találkozott Ulf Kristersson svéd miniszterelnökkel – olvasható az Alarabiya.net-en.

Zelenszkij látogatása az első svédországi látogatása Oroszország 2022. februári inváziója óta. A Gripen vadászgépek beszerzéséről folytatott tárgyalások, – amelyeket előzetesnek nevezett – azt követően kerültek napirendre, hogy az Egyesült Államok jóváhagyta, hogy Dánia és Hollandia F-16-os vadászgépeket küldjön Ukrajnának.

„Ma részletesen megvitattuk a jövőbeli lépéseket a svéd Gripenek fogadásáról”– mondta Zelenszkij a Kristerssonnal tartott közös sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy „a téma központi szerepet fog játszani a többi svéd tisztviselővel folytatott megbeszélésein”.

Zelenszkij szombaton azt is elmondta, hogy 

„az ukrán pilóták már megkezdték a kiképzést a gépeken”.

Kristersson megjegyzéseiben elítélte az ukrajnai Csernyihiv várost szombaton ért orosz rakétatámadást, amelyben hét ember meghalt és 90 megsebesült.

Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

 

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zavulon
2023. szeptember 09. 19:51
Ki fogja repülni azokat a vasakat?
Jospehe998
2023. augusztus 20. 08:29
Ez itt a kulcsszó kapjon nem pedig vásároljon!
Lilyana2
2023. augusztus 19. 21:45
Katasztrófa, hogy mindenhol agysérült embereket választanak miniszterelnöknek, csak nálunk nem! Az a svéd kretén idióta nem látja be, hogy maga alatt vágja a fát, a bolygó létét kockáztatja azzal, hogy fokozza a feszkót! Ahelyett, hogy a két barmot vagy hármat (amerika,, ukrajna, oroszország) össze kéne kötni, bezárni egy sötét helyre és nem engedni ki őket, amíg meg nem állapodtak! Ezért kellene a világnak összefogni! Nem azért, hogy fegyvereket küldjenek meg embereket a halálba!!!
letsgobrandon-2
2023. augusztus 19. 21:38
kyevi pincéből kirángatott szerencsétlen muszkránok simán pengetnem majd Gripen-el
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!