Vučić: A Nyugat minden ereje ellenére nem fogja tudni legyőzni Oroszországot

2023. augusztus 11. 15:10

Béketárgyalásokat sürget Moszkva és Kijev között a szerb elnök.

2023. augusztus 11. 15:10
null

A szerbiai Happy TV-nek nyilatkozva Aleksandar Vučić kijelentette, hogy bár a nyugati országok masszív katonai segítséget nyújtanak Ukrajnának, „most már világos, hogy nincs semmi értelme”.

Fárasztó háború folyik, és a nyugat minden ereje ellenére Oroszországot nem fogják legyőzni a csatatéren” 

– mondta.

Vučić megjegyezte: a legjobb eredmény az Oroszország és Ukrajna közötti tűzszünet lenne, hozzátéve, hogy az ellenségeskedések beszüntetése Joe Biden amerikai elnöknek is érdekében állna, akit 2024-ben újraválaszthatnak.

„A gazdaság azonnal fellendülne, az energiaárak drámaian csökkennének. Minden sokkal könnyebb lenne. Szerintem tudja, hogy az amerikai választásokon a gazdaság a kulcskérdés” – érvelt a szerb vezető. Azt is kijelentette, hogy ugyanez igaz lenne Oroszországra és Ukrajnára is, amelyek az elnök szerint „kimerültek”, bár megjegyezte, hogy Moszkva „jobban bírja a nyugati szankciókat, mint sokan várták”.

Nyitókép: YouTube

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. augusztus 13. 21:12
Vučič....helyesen látod ....tisztellek ....
Janika50
2023. augusztus 12. 08:58
Azt mondja A. Vucic, béke esetén a gazdaság azonnal fellendülne, az energia árak jelentősen csökkennének. Csakhogy ez valakiknek nem érdekük. Kiknek is? Nézzük kik álltak elő eddig béketervel. A Vatikán, Dél-Korea, az oroszok, az ukránok, Brazilia, az afrikai közösség és és ... Hiába keressük, nemtaláluk a haladó EU-t és a méghaladóbb USA-t. Nos ez az alap problpéma.
CsakOlvas
2023. augusztus 11. 17:14
És akkor mi van, Tábornokom, ha egy kicsit nagy a pofám? Befognád, ugye, ha tehetnéd, Falióra faszkalap.
EX_Terminator
2023. augusztus 11. 16:09
Erő? Ez volt a nap vicce...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!