Ukrán védelmi miniszterhelyettes: Újabb települést vettek vissza az ukrán erők Donyeck megyében

2023. augusztus 16. 18:06

Folytatják a támadó hadműveleteket a donyecki régióban Bahmut, valamint Zaporizzsja megyében Melitopol és Bergyanszk körzetében.

2023. augusztus 16. 18:06

Az ukrán erők visszavették az orosz csapatoktól a donyecki régióban található Urozsajne települést – jelentette be szerdán Hanna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes. „Urozsajne felszabadult. Katonáink megerősítik a védelmi vonalakat a településnél. Az offenzíva folytatódik” – írta Maljar a Telegramon. 

Andrij Kovaljov, az ukrán vezérkar szóvivője hozzáfűzte, hogy az ukrán erők folytatják a támadó hadműveleteket a donyecki régióban Bahmut, valamint Zaporizzsja megyében Melitopol és Bergyanszk körzetében. A szóvivő szavai szerint 

az ukrán hadsereg tüzérséggel támadja az azonosított ellenséges célpontokat, és „ellencsapásokat” hajt végre. 

A vezérkarnál kifejtették, hogy az ukrán erők Bahmutnál a várostól délre hajtanak végre támadó műveleteket, és megerősítik a már elfoglalt vonalakat. Olekszandr Prokugyin, a déli Herszon megye kormányzója közölte, hogy az orosz erők ismét támadták e megye székhelyét és a régiót. 

Beszámolója szerint Herszon városában három, a régió más részében két helyi lakos sebesült meg a támadásokban. 

Herszonban az orosz erők eltaláltak egy oktatási intézményt és egy kórházat 

– emelte ki. Hozzátette, hogy szerdára virradó éjjel az orosz hadsereg Mikilszke települést ágyúzta a régióban, aminek következtében egy idős házaspár otthonában megsebesült. 

Az ukrán vezérkar reggeli harctéri helyzetjelentésében azt írta, hogy az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége mintegy 650-nel 255 570-re emelkedett. Az ukrán erők előző nap megsemmisítettek egyebek mellett 11 harckocsit és 24 tüzérségi rendszert.

(MTI)

Nyitókép: Ukrán katonák páncélozott harcjárművel a kelet-ukrajnai Donyecki reületen fekvő Bahmut térségében 2023. augusztus 13-án.
MTI/AP/Libkos

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. augusztus 17. 19:59
Urozsanje is egy skanzen esetleg kolhoz központ vagy annak egy gépállomása, néhány fészerrel?
SzkeptiKUSS
2023. augusztus 16. 19:05
Basszus! Ha minden "csűnt" faluért elveszik 15-20 páncélos, akkor minden hamar elfogy.
lofejazagyban-2
2023. augusztus 16. 18:55
lehet, de a 25 ezres Kupjanszk meg megy a lecsóba.
nempolitizalok-0
2023. augusztus 16. 18:42
Ezekszerint az oroszok nemsokára bevonulnak Kupjanszkba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!