Ukrajna „kalóztámadással” vádolja Oroszországot, és felszólította a nemzetközi közösséget

2023. augusztus 14. 07:21

Moszkva szerint ők csak ellenőrizték a szárazáru-szállító hajót.

2023. augusztus 14. 07:21

Ukrajna „szándékos támadásnak” és „kalóztámadásnak” nevezte, hogy Oroszország vasárnap a Fekete-tengeren megszállt egy teherhajót – olvasható a CNN cikkében. Moszkva közölte, hogy azért állította meg a Sukra Okan nevű, palaói zászló alatt közlekedő szárazáru-szállító hajót, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az nem szállít „tiltott árut” Ukrajnába.

Ukrajna felszólította a nemzetközi közösséget, hogy ismerje el bűncselekménynek Oroszország cselekedetét.

„A Sukru Okan nemzetközi polgári ömlesztettáru-szállító hajó mai szándékos megtámadása és Oroszország általi erőszakos ellenőrzése, amely az ukrán Izmail kikötőjébe tartott, a nemzetközi tengerjog egyértelmű megsértése, kalóztámadás és bűncselekmény egy harmadik ország polgári hajói ellen más államok vizein” – mondta Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij elnök tanácsadója az X-en (korábbi nevén Twitter) közzétett nyilatkozatában.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: ITAR-TASS / ITAR-TASS FILES / AFP

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2023. augusztus 14. 10:00
hogy volt azzal az orosz tankerrel, amire drónt indítottak a rühös hoholok? nem tudom az oroszok mit tökölnek velük - taktikai atomot kijevre azt ennyi
letsgobrandon-2
2023. augusztus 14. 09:26
nyaf-nyaf
Hodor
2023. augusztus 14. 08:59
Részletek itt, videóval: https://simplicius76.substack.com/p/sitrep-81323-afu-struggles-for-symbolic Kijev Szellemében az ukránok megint hazudoznak.
nempolitizalok-0
2023. augusztus 14. 08:41
Ami ukrán lelőni, a többit ellenőrizni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!