Ukrajna elismerte: idén már le kell mondania a fegyverről, amelytől a csodát várja

2023. augusztus 17. 10:01

„Már most nyilvánvaló, hogy az ősz és az idei tél folyamán nem fogjuk tudni megvédeni Ukrajna légterét” – közölte az ukrán illetékes.

2023. augusztus 17. 10:01
null

Ukrajna már nem lesz képes 2023-ban F-16-osokkal megvédeni a légteret – ismerte el szerdán Jurij Ignat, az ukrán légierő szóvivője az Interfax Ukraina szerint.  

Nagy reményeket fűztünk ahhoz, hogy az F-16-osokkal védekezhetünk az orosz rakéták és drónok ellen, de erre 2023 őszén és telén már nem lesz lehetőségünk”

– fogalmazott.

Azt is hozzátette, hogy az ukrán pilóták ugyanakkor hamarosan megkezdhetik a kiképzésüket az F-16-osok használatára. Igaz, ez egyes becslések szerint egy évbe is beletelhet. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal sajtóosztály / AFP

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. augusztus 17. 23:06
...csoda nem terem bárhol ....ezeknél soha....
Dunhill67
2023. augusztus 17. 17:07
jövőre meg már nem lesz rá szükség...a medve bedühödik úgy igazából,beveti a Szuhojokat ha nincs megfelelő légvédelem és porig bombázzák ezt az egész bábállamot...természetesen Kárpátalja kivételével(remélhetőleg)
backsplash
2023. augusztus 17. 13:06
Rohadt elmebeteg bűnözők. Ivanivkában közben megtelik a hadifogolytábor, futószalagon amputálják az ukrán sebesülteket és rengeteg a halott. Az oroszok áttörték Kupjanszknál a védelmi vonalat.
Hohokam
2023. augusztus 17. 12:56
Addig a VVS meg csak nézelődik, és egyik gyakorló pilótája a kék égen röpködés közben dúdolgatva aszongyahogy "Áll egy ifjú nyírfa a réten....Nem küldtem már rakétát jó régen...." És bumm, simán, gond nélkül. Node nehogy légierő nélkül esetekbe jusson tárgyalni tűzszünetről, hülyék....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!