Ukrajna bevetette a több országban brutalitásuk miatt betiltott kazettás bombákat

2023. augusztus 16. 17:44

Az oroszok már kedden figyelmeztettek, ha kell, ők sem riadnak vissza a civil lakosságra is veszélyes fegyver használatától.

2023. augusztus 16. 17:44

A kazettás bombák bevetésének köszönhetően foglaltak el egy stratégiailag fontos falut az ukránok délkeleten – számolt be a The Telegraph.

Hanna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes szerdai nyilatkozatában jelentette be, hogy a donyecki Urozsaine „felszabadult”.

A védelmi minisztérium a támadásról felvételeket tett közzé, amelyeken az látható, hogy az ukránok kazettás bombákkal célozzák az orosz katonákat, akik elmenekülnek a fegyver elől.

A kazettás bomba a levegőben szétrobbanva sok apró lőszert lök ki széles területen, hatalmas pusztítást okozva. Működéséből adódóan nem csak a harctéren lévő katonákra, de a civil lakosságra is veszélyes. Éppen ezért az ENSZ 2008-ban betiltotta a lőszer használatát. A kezdeményezéshez több mint száz ország csatlakozott, ám sem az USA, sem Ukrajna, sem Oroszország nincs köztük. 

Kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter már bejelentette, elképzelhető, hogy bevetik az eddig humanitárius okokból nem használt fegyvert, miután az amerikaiak több bombát is küldtek Ukrajnának. Ez alapján az ukrán támadás feltehetetően nem sokáig marad válaszreakció nélkül. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: képernyőkép

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FOB
2023. augusztus 16. 21:50
Ezt az ostobaságot jegyző firkásznak az alapvető ismeretei sincsenek meg a témához.
Falióra tábornok
2023. augusztus 16. 20:53
lol már, az orkok a kezdetektől használnak kazettás bombákat ukrajna ellen, basszátok meg :DDDD
Yossarian
2023. augusztus 16. 20:32
Az ukik ígérete szerint visszafoglalnak minden megszállt területet az oroszoktól. Ha ez megvalósul, akkor most saját tűzszerészeiknek teremtenek munkát a következő 50 évre.
Dunhill67
2023. augusztus 16. 20:16
"elképzelhető, hogy bevetik az eddig humanitárius okokból nem használt fegyvert"...ELKÉPZELHETŐ??...napalmot rájuk mint a kedves amerikai barátaik Vietnámra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!