Tömegesen menekülnek az ukránok a sorozás elől

2023. augusztus 19. 07:30

Az ukrán hadsereg veszteségeinek hírére tömegesen menekülnek el az ukrán férfiak.

2023. augusztus 19. 07:30
null

Tömegesen menekülnek az ukrajnai sorozás elől – írta meg a Maszol.ro. A portál cikke szerint egyre csak nő azon ukrán férfiak száma, akik a hadsereg veszteségeinek hírére elmenekülnek a katonaság elől, s közben pedig olyan javaslat is elhangzott Kijevben, hogy

 

a háború után még legalább három évig tartsák fenn a férfiak kiutazási tilalmát.

 

Az érintettek pedig illegális határátlépéssel, menedékkéréssel, illetve nemes egyszerűséggel a sorozást végző tisztek lefizetésével igyekeznek elkerülni a hadra fogást.

Voltak akik a zöldhatáron próbáltak meg átszökni, voltak akiket komppal akartak Romániába csempészni, viszont az ukrán hatóságok drónokkal (is) pásztázzák a határ-menti területeket.

Az orosz inváziót követő hadiállapot kihirdetése értelmében a 18 és 60 év közötti férfiaknak Ukrajnában kell maradniuk, jelentkezniük kell a helyi toborzóirodákban, és orvosi szűrővizsgálatnak kell alávetniük magukat az esetleges szolgálatra. Vannak kivételek, többek között akik egyetemre járnak, fogyatékossággal élnek vagy legalább három gyermekük van. Számos nő is szolgál az ukrán hadseregben, de ők önkéntesek, nem pedig sorkatonák.

Nyitókép: Ukrán katonák az orosz katonákat megadásra felszólító röplapokat tartalmazó lövedékhüvelyeket készülnek kilőni Grad rakéta-sorozatvetővel az orosz állásokra a kelet-ukrajnai Donyecki reületen fekvő Bahmut térségében 2023. augusztus 13-án.
MTI/AP/Libkos

 

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. augusztus 21. 18:05
mivel a nyugati propagandat meghazudtolva ok rohadtul nem erzik a sajatjuknak a tebolyult zeller haborujat
llnnhegyi
2023. augusztus 19. 17:04
Fejvesztve menekülnek az országból az ukrán lakosok. 33%-uk már elmenekült. Romokban Ukrajna! Zelensky további robbanó anyagokat, fegyvert, csatarepülőt és gondolva magár: több milliárd dollár készpénzt követel ! Biden Ursula felvették a gyászruhájukat és nyomják a pénzt Ukrajnába!
llnnhegyi
2023. augusztus 19. 16:57
Élni akarnak. Természetes folyamat különösen úgy,hogy tudják Stoltenberg/Biden NATO ért halnak meg. Ukrajna népe nem számít! Feláldozhatók! Zelenskyt lefogják végre???
cinkegolyó
2023. augusztus 19. 14:37
Több mint huszonegyezren érkeztek Ukrajnából pénteken Az "ukrán-magyar határszakaszon" 8509-en léptek be Magyarországra pénteken, a "román-magyar" határszakaszon belépők közül pedig 12 916-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-t. Van az a pénz némelyik ukránnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!