Tarjányi Péter: Az idő Oroszországnak dolgozik (Videó)

2023. augusztus 16. 21:15

A szakértő szerint, ha Ukrajna nem változtat a jelenlegi helyzeten, nem sok esélye van.

2023. augusztus 16. 21:15

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő az Index Frontvonal című műsorában arról beszélt, ha Ukrajna nem változtat jelenlegi helyzetén, nincs sok esélye győztesként kikerülni a háborúból. A szakértő úgy véli, az idő Oroszországnak dolgozik, mert a szövetségesek egyre türelmetlenebbek, és az őszi időjárás sem kedvez az ellentámadásnak. Ráadásul egy amerikai hatalomváltás is keresztbe tehet az ukrajnai támogatásoknak.

Bár eddig óvatosan fogalmazott az ellentámadás sikerességét illetően, az Indexnek már elmondta: az az elképzelés, hogy az ukránok minden elfoglalt területet visszaszerezzenek, csupán egy vágyálom.

Kiemelte, hogy az országban virágzó korrupció is rosszat tesz Ukrajna helyzetének. Nemcsak, hogy komoly erőforrások vesznek így el, de a nyugati szövetségesek bizalma is meginoghat, ha azt látják, hogy egyesek meggazdagszanak, miközben a fronton nincsenek sikerek.

A teljes adás itt megtekinthető: 

Nyitókép: Képernyőkép

 

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2023. augusztus 17. 10:32
Nógrádi meg Robi Castel hónapok óta ezt mondja. Akkor ki is a szakértő, és ki a kókler?
zakar zoltán béla
2023. augusztus 17. 08:59
atvH.hehehe
jobbközépen
2023. augusztus 17. 07:51
Az ilyen és hasonló megszólalások bizonyítják a legjobban milyen kézből is esznek az ilyen Tarjányi félék. Amint nyugaton felerősődnek az ukrajnával szembeni kritikák láss csodát ezek is rákezdenek. És ez volt az utolsó alkalom hogy elolvastam ezt a "roppant nagy szakértőt ".
powerage
2023. augusztus 17. 07:23
Azt hiszem, rájöttem. Tarjányi meg a többi biztonságpolitikai szakértő a humor rovat a mandineren. Biztosan olcsók, de nem lehetne inkább helyettük mondjuk Garfield?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!