Putyin korábbi szövetségese bejelentkezett az elnökválasztásra

2023. augusztus 31. 19:32

Girkin támogatja az Ukrajna elleni orosz háborút, azonban nyilvánosan bírálja a moszkvai katonai vezetést.

2023. augusztus 31. 19:32

Bejelentette indulási szándékát a jövőre esedékes orosz elnökválasztáson Igor Girkin, a donyecki szakadárok volt „védelmi minisztere” csütörtökön – olvasható a Portfolio.hu-n. 

Katonai kérdésekben hozzáértőbbnek tartom magam a hivatalban lévő elnöknél és minden bizonnyal a védelmi miniszternél”

– fogalmazott Girkin, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van, miután rendszeresen bírálta az orosz védelmi minisztériumot, és magát Vlagyimir Putyin orosz elnököt is, alkalmatlanságukra hivatkozva.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) korábbi ezredese úgy fogalmazott, hogy Vlagyimir Putyin államfő „túlságosan barátságos”. Girkin szerint „Putyint nemcsak nyugati partnerei és a kijevi vezetés, de saját biztonsági és hírszerző szolgálatai, valamint a hadiipar képviselői is orránál fogva vezették”.

Girkin támogatja az Ukrajna elleni orosz háborút, azonban nyilvánosan bírálja a moszkvai katonai vezetést. Júliusban az orosz hatóságok szélsőségre való felbújtás címén őrizetbe vették, és elítélése esetén öt év szabadságvesztés kaphat.

Nyitókép: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mai nap
2023. szeptember 01. 10:24
Egy ország vezetéséhez több ismeret kell az erőszak-szervezetek jó megszervezésének kívül. Jó na: ebben Putyin nincs otthon, múltja ellenére. Előbb-utóbb azonban béke lesz. Erre vonatkozóan Girkin nem mond semmit.
Hodor
2023. szeptember 01. 07:57
Bejelentkezett, hogy mártír legyen, ha hazaárulásért elítélnék. Sánta ló esete az Epsomi Derbyvel ..
Da Vinci
2023. szeptember 01. 07:47
Hát jóvan!! Ha ezeknek nem volt jó a mérsékelt Putyin, ám legyen, kapjanak egy radikálist helyette! Nagy szervező a Jó Isten!
hlaci83
2023. szeptember 01. 01:06
Melyik orazágban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!