Putyin: A politika és az üzlet leépíti a nemzetközi sportszervezeteket

2023. augusztus 16. 22:17

Szerinte a degradáció a sport területén elkerülhetetlen.

2023. augusztus 16. 22:17

Vlagyimir Putyin nemtetszését fejezte ki, hogy a politika és az üzlet miatt kezdenek leépülni a nemzetközi sportszervezetek, és párhuzamos struktúrák jelennek meg.

 

„Sajnos tanúi vagyunk egyfajta degradáció kialakulásának. Ez elkerülhetetlen, és  párhuzamos struktúrák kialakulásával jár a nemzetközi sport területén”

 

– nyilatkozta az orosz elnök szerdán.

Putyin feltehetően leginkább azt nehezményezi, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 2022. február 28-án ajánlást adott ki a nemzetközi sportszövetségeknek, hogy tiltsák el az orosz és belorusz sportolókat a nemzetközi versenyeken való részvételtől az orosz-ukrán háborúra hivatkozva, aminek több szervezet eleget is tett. 

A NOB végrehajtó bizottsága ezt követően 2023. január 25-i ülésén javasolta, hogy az orosz és belorusz sportolók számára engedélyezzék a nemzetközi sportversenyeken való részvételt, de nem támogathatják az ukrajnai háborút, és semleges státuszban kell részt venniük– írja a TASZSZ orosz hírügynökség.

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2023. augusztus 17. 00:31
Akitlosz, csak egy világszövetség van. Fel tudnád sorolni a hármat?
Kozmosz
2023. augusztus 17. 00:26
Orbán is ez ellen dolgozik.
Akitlosz
2023. augusztus 16. 23:32
A sportban s konkurenciaharc van. Akárkik alapíthatnak szövetségeket és rendezhetnek versenyeket. A boxolóknál 3 szövetség is szervez világbajnokságot. Mivel a "nemzetközi közösség" banda nem hajlandó megengedni Oroszország sportolóinak a versenyzést így nem marad más hátra mint alternatív versenyeket rendezni a számukra. A NOB eddig igyekezett a politikát távol tartani az olimpiákról. Már nem.
figyelő4322
2023. augusztus 16. 23:16
Azt mondja az NOB, hogy sportolóknak SEMLEGES státuszban kell lenniük. Én ezzel mindenesetre egyetértek. A sportolók dolga nem az, hogy háborút, nemzetközi vagy nemzeti politikát, akármilyen politikai vagy társadalmi oldalt támogassanak az Olimpián meg más, nemzetközi versenyeken. Az ő dolguk az, hogy VERSENYEZZENEK, és ne politizáljanak. Én mindenesetre úgy látom, hogy ezt a SEMLEGESSÉGET nem az oroszok sértik meg, hanem inkább azok, akik sportszerűtlenül térdre ereszkednek a buzik és színesbőrű bűnözők... Tiszteletére? Hmmm... Meglepődjünk, hogy az NOB erre nem tért ki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!