Össztűz zúdult a pápára, aki azt üzente az orosz fiataloknak: ragaszkodjanak a „nagy birodalom” örökségéhez!

2023. augusztus 28. 21:03

„Soha ne adjátok fel ezt az örökséget, ti a nagy Oroszország-anya örökösei vagytok, haladjatok vele előre” – fogalmazott a Szentatya.

2023. augusztus 28. 21:03

Ferenc pápa össztűz alá került, miután arra biztatta az orosz fiatalokat, hogy ne mondjanak le „örökségükről” mint a „nagy, felvilágosult orosz birodalom” örökösei – számolt be a Politico.

 

Soha ne adjátok fel ezt az örökséget, ti a nagy Oroszország-anya örökösei vagytok, haladjatok vele előre” 

 

– mondta Ferenc pápa a katolikus fiatalok pénteki szentpétervári összoroszországi találkozójára egybegyűlt fiataloknak. A cikk szerint a beszéd során a pápa megidézte I. Péter és II. Katalin egykori orosz császárokat is, két uralkodót, akik kulcsszerepet játszottak Oroszország európai hódításainak kiterjesztésében, és akiket az orosz imperializmus szimbólumaként ismernek.

 „Legyetek a béke művészei” 

„Önök a nagy Oroszország örökösei: a szentek, a királyok nagy Oroszországa, Nagy Péter és II. Katalin nagy Oroszországa, a nagy, felvilágosult orosz birodalom, a nagy kultúra és a nagy emberség örökösei” – mondta. A megjegyzések felháborodást váltottak ki az interneten, 

 

sokan bírálták a pápa döntését, hogy Oroszország imperialista múltját dicséri, 

 

különösen a Kreml Ukrajnában zajló háborúját figyelembe véve. A Vatikán által online közzétett beszédének további részében azonban a pápa azt üzeni az orosz fiataloknak, hogy legyenek „a béke művészei” és „vessenek magokat a megbékéléshez”.

Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Fabio Frustaci

 

 

 

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2023. augusztus 29. 20:11
Aljas halálpártiak! Nem számít, hogy miért akarják mások halálát! További emberek halála és megnyomorítása nélkül kell rendezni az Ukrán helyzetet! Ehhez felnőtt emberek kellenének továbbá az, hogy egyesek profitja ne legyen fontosabb, mint mások élete. A háború pártiak könnyen abban a helyzetben találhatják magukat, hogy az ő életüknél is fontosabb mások profitja. Átvágták az ukránokat, amikor a hazájuk védelmét összekötötték a globalizált tőke érdekeivel. A tőkések az elhúzódó háborúban érdekeltek az ukránok a hazájukért halnak. Ebből a csapdából a mielőbbi tűzszünet és béke a kivezető út. Az elhúzódó háborúban Ukrajnát lerombolják. Deák Ferenc azért volt a haza bölcse, mert kiegyezett a királlyal, mielőtt az egész ország ráment volna az ellenállásra. Mióta etikus emberek halálát, megnyomorodását akarni? Egy absztrakt elv vagy az emberek élete a fontosabb? Én mindig az életet választom. A dolgokat utólag rendezni lehet, helyre lehet hozni, de feltámasztani nem lehet senkit sem.
templar62
2023. augusztus 29. 11:11
A pápa , " elfogadható békéről " papol .
templar62
2023. augusztus 29. 10:56
Goszpogyi , pomiluj .
templar62
2023. augusztus 29. 10:52
Amit szabad Jupiternek ( usa) , nem szabad másnak . LATINUL Kvod licet Iovi ( Jupiter (( főisten )) ,non licet bovi ( bovi = ökör ).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!