Nincs kecmec: a brit kormány lesújt az LMBTQ-vécékre

2023. augusztus 13. 14:02

Határozottan fellépnek a nemsemleges mosdók ellen.

2023. augusztus 13. 14:02
SUNAK, Rishi

Az Independent arról ír, hogy beszállt a kultúrharcba a brit kormány: bejelentették, határozottan fellépnek a nemsemleges mosdók ellen. Ragaszkodnak hozzá, hogy minden új épületben legyen elválasztva a női és a férfi mosdó, ezt jogszabály-módosítással írnák elő. A kormány továbbá arra készül, hogy új iránymutatást adjon az iskoláknak a transzkérdésekről.

Az új törvényben arra szólítanák fel az igazgatókat, hogy 

konzultáljanak a szülőkkel, ha gyermekük arról beszél, hogy másik nemre szeretne áttérni. 

Rishi Sunak kormányfő ezzel egyértelművé tette, hogy részt vesz a kultúrharcban, vagyis hajlandó szembeszállni a transzneműeket védő csoportokkal. Úgy véli, a közös mellékhelyiségek használata magánéleti aggályokat vet fel azokban a nőkben, akik emiatt hátrányos helyzetben érzik magukat – írja a Magyar Nemzet.

„A nemsemleges vécék számának növekedésével csökken a nők és lányok alapvető joga a magánélethez, a méltósághoz és a biztonsághoz” 

– állt ki a miniszterelnök mellett Kemi Badenoch, nőügyekért és egyenlőségért felelős miniszter. Eközben a transzneműek mellett kiálló csoportok szerint a mosdók segítenek leküzdeni a „diszkriminációt”.

Az Ipsos közvélemény-kutató intézet felméréséből kiderült: Nagy-Britanniában 

a lakosság negyven százaléka gondolja úgy, hogy a transznemű embereknek meg kellene engedni a nemsemleges létesítmények használatát, 

például a nyilvános illemhelyekét, amelyek megfelelnek a választott nemüknek. Eközben minden harmadik ember úgy gondolja, hogy a transzneműek nem részesülnek hátrányos megkülönböztetésben.

Nyitókép: MTI/AP/Pavel Golovkin

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2023. október 14. 16:31
Az unió és Nagy Britannia lakói számára kötelező nyelvvé tenném a magyar használatát. Ha a jövőben egy tiszta, rendezett wc sort írnak, ráírják, hogy WC, ezt követően, aki jön, az használja. Becsukja az ajtót kulcsra, és ott úgy pisil és kakil, ülve, állva, férfiként, heréltkén, nőként, miskároltként, ahogy neki tetszik. Elegem van a jogkövető indoeurópaiakból - az angol még egy enyhébb kiadás - nem csak he, she és it-ként beszélnek személyekről, de a németek még a wc-nek is nemet adna: ide Toilette, der Stattanstuhl, etc. Egy német gyermek már két éves korában tudja, hogy der Tisch, sas Fenster és ide Tür. S most, hogy jóddolgukban nem tudják, hogy mit tegyenek, hát nem csak egymás lábai, de már az asztal lábai között is kotornak, te milyen nemű vagy. PROPAGANDÁT KELL FOLYTATNI. MAGYAR NYELV NEMZETKÖZI HASZNÁLATÁRA: Nálunk ha egy asztal meggondolja magát és nő-asztal lesz, az is asztal.... Uncsi, hogy migránsok, tízezreit engedik be. s azzal foglalkoznak, te MILYEN NEMŰ VAGY.
Abiondi
2023. október 14. 16:23
Tipikusan a halottnak a csók esete a hülye angolok, angol hülyékkel! Már beengedték a gonoszt, de nem tudnak szabadulni tőle!
FreedomEva3
2023. augusztus 13. 21:34
LMBTQ allatsághoz a nagy klasszikus: "Itt mindenki hülye? Itt? Mindenki!"
survivor
2023. augusztus 13. 19:35
A kezmosó tér koedulált....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!