Németországból újabb jelentős segítséget nyújtottak Ukrajnának

2023. augusztus 11. 19:22

Christian Schuchardt főpolgármester nagyvonalú felajánlást tett.

2023. augusztus 11. 19:22
A fire engine stands at the scene of a fire in Babstadter Straße in Bad Rappenau. A gas bottle that burst into flames during a barbecue set a single-family house in the Heilbronn district ablaze. In the emergency on Sunday afternoon, one person was slightly injured, according to police.

Németországi testvérvárosától, Würzburgtól kapott tűzoltóautókat az ukrajnai Lviv – jelentették be pénteken.

A Bajorország tartományi nagyváros önkormányzatának közleménye szerint Christian Schuchardt főpolgármester kezdeményezésére

három tűzoltóautót adtak át az ukrajnai városnak.

A szolgálatból kivont járműveket felújították, levizsgáztatták, új gumiabroncsokkal szerelték fel, majd a würzburgi városüzemeltető vállalat és a tűzoltóság szakemberei elutaztak velük a lengyel-ukrán határra, ahol egy rövid ismertető után a teljes tűzoltófelszereléssel és a vámügyi iratokkal együtt átadták őket a lvivi kollégáknak.

Az ilyen járművekkel általában rövid távolságokat tesznek meg, az állomástól a bevetés helyszínéig, ezúttal viszont 1150 kilométert kellett megtenni, a szokásos, óránkénti 70-80 kilométeres sebességgel. Az út három napig tartott, és a járművek az aggodalmak ellenére gond nélkül kiállták a próbát.

Ukrajna folyamatos orosz támadás alatt áll,

és júliusban Lvivben is súlyos rakétacsapás ért egy lakónegyedet – mutatott rá a würzburgi városháza közleményében Christian Schuchardt. A Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa hozzátette, hogy a három tűzoltóautó „fontos segítséget nyújt testvérvárosunkban, és segít életeket menteni”.

Az Ukrajna nyugati részén, a lengyel határtól 70 kilométerre fekvő Lviv – az egykori Lemberg – eredetileg 720 ezer lakosú, de sok háborús menekültet is befogadott. A kelet-ukrajnai frontvonaltól ugyan több száz kilométerre terül el, de a 2022 februárja óta tartó háborúban számos alkalommal volt már támadás célpontja.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: JULIAN BUCHNER / EINSATZREPORT24 / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. augusztus 12. 22:21
Es ki tanítja be ezeket a bolondokat a használatukra???.....
Unknown
2023. augusztus 12. 05:10
Semmi fegyver? Lehet így is segíteni?
Galsó Atya
2023. augusztus 11. 19:54
Németország újra jelentőset hazudott.
Csigorin
2023. augusztus 11. 19:54
ezt adhattok tuzet oltani jo dolog mikor szitjatok az nem jo
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!