Nem finanszírozná tovább Moszkva a Wagnert, Belarusz fizetheti a zsoldosokat

2023. augusztus 13. 11:31

Új konstrukció körvonalazódik.

2023. augusztus 13. 11:31
Wagner group fighters on street in Rostov-on-Don

A brit védelmi minisztérium arról ír, hogy átszervezésekre lesz szükség a pénzügyi nyomás alatt álló zsoldosseregnél, a Wagner-csoportnál. Hozzátették: szerintük elképzelhető, hogy a Kreml már nem fogja finanszírozni a Wagnert, Prigozsin június végi felkelése óta ugyanis Putyin több esetben is a zsoldosvezér Jevgenyij Prigozsin érdekeivel szemben hozott döntéseket.

Hangsúlyozzák: ha az orosz állam nem finanszírozza többé Prigozsinékat, akkor a belarusz hatóságok állhatnak majd be a finanszírozásba – legalábbis a britek szerint. 

A csoport hetek óta költözteti erőit Oroszországból Belaruszba, 

írják, azonban a britek némileg ellentmondásosan azt is hozzáteszik: ha Lukasenkóéknak kellene kifizetni a magánhadsereg szolgálatait, az jelentős és nem kívánt terhet jelentene az ország számára.

Nyitókép: Wagner-zsoldos. Anadolu Agency via AFP
 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ehetős Odó
2023. augusztus 13. 20:34
A britek, már megint, hehehe.
Akitlosz
2023. augusztus 13. 12:48
Kétlem, hogy a jelenlegi helyzetben ne akadna a Wagner számára megfelelő munka. Úgyhogy csak politikai és pénzügyi kérdés.
nemmondom
2023. augusztus 13. 12:38
Hülyeség.
P_F_Juli
2023. augusztus 13. 12:25
A "brit védelmi minisztérium arról ír," .... A Brit védelmi Minisztérium és az MI6 véletlenül nem egy konglomerátum? Annyira egyformán jósolnak.... mintha ikrek lennének....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!