Nem állnak le a lengyelek: több száz harcjárművet vásárolnak

2023. augusztus 14. 14:36

Európa legjelentősebb szárazföldi hadseregét építik a lengyelek.

2023. augusztus 14. 14:36

A Visegrád24 X-oldal számolt be arról, hogy Lengyelország hétfőn újabb jelentős katonai megállapodást írt alá 

700 nehéz gyalogsági harcjármű vásárlásáról.

Az új, 50 tonnás lengyel harci járműveket automatikus 40 mm-es ZSSW toronnyal és Spike páncéltörő rakétákkal szerelik fel.

Ez a flotta ki fogja egészíteni azt az 1400 Borsuk IFV-t, amelyet Lengyelország ugyancsak beszerez – derült ki a bejegyzésből.

Ahogy arról korábban a Mandiner is beszámolt, Európa legjelentősebb szárazföldi hadseregét építik a lengyelek. A Varsói Szerződés korából maradt haditechnikát korszerű dél-koreai és amerikai fegyverekre cserélik.

A vonatkozó posztot alább tekinthetik meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Európa legjelentősebb szárazföldi hadseregét építik a lengyelek

A lengyelek nem viccelnek. Varsóban komolyan veszik az ukrán tanulságokat: elszántan hozzákezdtek a földrész legjelentősebb szárazföldi erejének létrehozásához. A Varsói Szerződés korából maradt haditechnikát most korszerű dél-koreai és amerikai fegyverekre cserélik. A politikai pártok közt jelenleg teljes az egység az erőltetett fegyverkezés kérdésében, de senki sem tudja, hogy ez így marad-e.

Nyitókép illusztráció. Fotó: 123RF

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mocca08
2023. augusztus 14. 15:44
Nem is lenne ezzel semmi gond. Csak valahogy mindig az az érzésem, amikor kezdenek ezek a hipi-szupi harci cuccok "lejárni", valahogy mindig valahol kirobban egy háború, ahiol kedvezményesen (jóeNberesen) le lehet őket selejtezni. Eddig az amcsik voltak ennek a nagy mesterei, félek a többiek is vérszemet kapnak majd.
Akitlosz
2023. augusztus 14. 15:38
Ha Lengyelországnak csak tizedannyi fegyvere lenne, mint amennyit a Mandiner már beharangozott, már annyi sem férne el. Mindig kettő igen nagyon különböző szám a kell és a van állomány.
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. augusztus 14. 15:21
A magyaroknak már van egy tucat gyakorló leopárdjuk...aztán mivel nem kötöttek kötbért nem is kapnak már semmit. Az elinflálódott pénzüket visszakapják. Cserébe a zsidó Maróthi aki ilyen előnytelen szerződést kötött a Rheinmetáll aligazgatója lett...a csicskákat csicskára veszik.
powerage
2023. augusztus 14. 14:54
Nem túlzás ez egy kicsit a gyalogsági ásók ellen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!