Nem áll szándékomban Prigozsin nyomdokaiba lépni

2023. augusztus 01. 08:10

Nincs is hozzá zsoldoshadseregem. De miért vártak eddig?

2023. augusztus 01. 08:10
Somkuti Bálint
Somkuti Bálint
Facebook

„A tengeri hadviselésben a torpedók  (és sodor aknák) megjelenése óta ismert elem a védőháló. Első világháborús hajók oldalán sokszor lehetett látni felcsavart állapotban. Sőt voltak egész kikötőket védő háló rendszerek is, a legismertebb talán a pólai hadi kikötőt védő zár. A Kercsi híd ellen intézett, tengeri drónokkal elkövetett, legutóbbi támadás után jutott csak eszébe az orosz katonai vezetésnek a megoldás.

Nem áll szándékomban Prigozsin nyomdokaiba lépni. Nincs is hozzá  zsoldoshadseregem. Ettől függetlenül felmerül a kérdés, miért vártak eddig? Már a híd megépítése után 2019-ben is akciózott arrafelé az ukrán haditengerészet. A felszíni és tengeralatti veszélyek elleni védelem eddigi teljes hiánya megmagyarázhatatlan. Ui.: A szerelést végző figura, az ókori tutajokat idéző úszóalkalmatossága csak a hab a tortán.”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. augusztus 01. 10:57
30 könnyű fregatt kalibr rakétákkal. Esztergomot is bombázni tudjuk már a Fekete tengerről...egy hídpillér 6 rakéta Kijevnek. Nekünk jó üzlet...
kamasuka
2023. augusztus 01. 10:54
Ja, és se Pulát, se Scapa Flowt nem sikerült megvédeni anno ...
kamasuka
2023. augusztus 01. 10:54
Igazad van Bálint, de itt nem egy Pula méretű terepet kell védeni, vagy egy Scapa Flowt. Itt bizony az ukrán gabonát szállító civil hajókról eregették NATO intel segítségével az drónokat és még ki tudja mit egy baromi nagy méretű és kiterjedésű objektum ellenében. Amit most csinál a muszka az illúziós tűzoltás. Semmi több.
Kovács Ubul
2023. augusztus 01. 10:45
"A felszíni és tengeralatti veszélyek elleni védelem eddigi teljes hiánya" - füstködfejlesztő rendszereket és légvédelmet a kezdetektől alkalmaztak - az ukránok vízidrón-technológiája a szakértők szerint is haditechnikai mérföldkő. Mindenre nem lehet felkészülni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!