NATO-határnál csapódott be egy orosz drón

2023. augusztus 02. 10:13

Oroszország az ENSZ gabonamegállapodásának felrúgása után kezdte meg Ukrajna kikötőinek támadását.

2023. augusztus 02. 10:13

Reni és Izmajil. Mindkét település az ukrán-román határon fekszik a Duna partján, s mindkét település erősen érintett lett a háborúban. Előző hónapban Oroszország gabonaraktárakat semmisített meg Reniben, most pedig Izmajil kikötőjébe csapódott egy orosz drón.

A Reuters hírügynökségnek nyilatkozó forrás szerint

a NATO-határon lévő ukrán kikötő súlyos károkat szenvedett.

Oroszország az ENSZ gabonamegállapodásának felrúgása után kezdte meg Ukrajna kikötőinek támadását. Az egy évvel ezelőtt létrejött megállapodás azt jelentette, hogy az ukrán és az orosz exportot biztonságosan lehetett volna szállítani a Fekete-tengeren keresztül.

Miután Oroszország visszalépett a gabonaüzlettől, azzal fenyegetőzött, hogy célba vesz minden olyan hajót, amely Ukrajna fekete-tengeri kikötői felé tart – de facto tengeri blokádot vezetett be.

Az Izmajil és Reni kikötőin keresztül haladó dunai útvonal így egyre fontosabb alternatívává vált.

Nyitókép: Illusztráció
Forrás: YU HONGCHUN / XINHUA / XINHUA VIA AFP

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Klebermann
2023. augusztus 03. 19:39
Az oroszok embereket kinoznak, gabonaraktárakat bombáznak. A mandiner hazaárulói: semmi gond. :D Ha az anyátok át basznák, akkor is tapsolnátok nekik ugye?
remi
2023. augusztus 02. 16:35
"most pedig Izmajil kikötőjébe csapódott egy orosz drón." De az az egy drón igen hatékony volt, egymaga megsemmisített egy olajtárolót és egy valszín fegyverekkel teli raktárt valamint eléggé megrongált 2 irodaépületet. (Ezekben folyik a kikötő teljes adminisztrációja). Legalábbis ruszki források szerint ez a 4 célpont volt, el is találták mind a 4-et, egy dróntól ez nem is olyan rossz teljesítmény, pláne ha figyelembe vesszük, hogy a hoholok vagy 30-et meg lelőttek. (Valójában a videókon semmilyen légvédelmi tevékenység nem látható.)
Csigorin
2023. augusztus 02. 16:28
azt miert nem irtatok meg hogy miert "lepett vissza" (ami ugye mar kozel sem azonos azzal hogy "felrugta")? mert a nyugat szokas szerint baszta betartani a ra eso reszt
Akitlosz
2023. augusztus 02. 13:45
Nem lett semmiféle gabonamegállapodás felrúgva. A határozott időre kötött szerződés egyszerűen lejárt, így automatikusan megszűnt. Amíg érvényben volt sem tartotta be a másik fél. Ezért nem volt érdeke Oroszországnak a szerződés meghosszabbítása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!