Moszkva hosszú háborúra készül

2023. augusztus 17. 15:08

Az orosz elnök, a külügy- és a védelmi miniszter beszédeiből kirajzolódott a jelenlegi világpolitikai helyzet orosz értékelése.

2023. augusztus 17. 15:08
null
Stier Gábor
Stier Gábor
Moszkvatér

„Mintegy 60 ország vett részt azon a napokban tartott nemzetközi biztonsági konferencián, amelyet a Moszkva melletti kubinkai Patriot katonai kiállítási központban és gyakorlótéren immár hagyományos Nemzetközi Katonai és Műszaki Fórum kapcsán tartottak. A kiállításon megszokott módon felvonultatják az orosz haderő büszkeségeit, fejlesztéseit, jelen esetben mindenek előtt a tüzérségi rendszereket mutatták be. A kiállítás idején fontos megállapodásokat és exportszerződéseket is aláírtak. »Jelzés értékű, hogy a fórumra Moszkvába, ezt követően pedig Minszkbe látogatott Li Csangfu kínai védelmi miniszter is, aki előbb orosz kollégáival tárgyalt, majd felszólalt a moszkvai nemzetközi biztonsági konferencián, amelyen a résztvevők többek között megvitatták a konstruktív nemzetközi együttműködés helyreállításának módjait«.

A fórum résztvevőihez videó üzenetet küldött Vlagyimir Putyin elnök is. Beszédében kiemelte, hogy Oroszország nyitott a katonai-technikai együttműködés elmélyítésére mindenkivel, aki megvédi a független fejlődési útját. Putyin meghívta a külföldi vállalatokat, hogy fejlesszék az együttműködést a katonai-technikai együttműködés területén. Oroszország javasolja az együttműködés fejlesztését a személyzet és a katonai személyzet kiképzése és a gyakorlatok szervezése terén. Putyin reményét fejezte ki, hogy a hadsereg fóruma lehetővé teszi a katonai és haditechnikai partnerség megerősítését a világ biztonságának garantálása érdekében. Az orosz elnök, a külügy- és a védelmi miniszter beszédeiből kirajzolódott a jelenlegi világpolitikai helyzet orosz értékelése, és a politikusok felvázolták a jövő Moszkva által elképzelt útjait is.

Putyin rámutatott arra, hogy a világ különböző régióiban régóta fennálló és új konfliktusokat szítanak, a cél pedig a vazallusi alávetettség kikényszerítése, valamint az erőforrások felhasználása. Az orosz elnök ennek kapcsán rámutatott, hogy a NATO folytatja potenciáljának kiépítését, katonai és nem katonai nyomásgyakorló eszközöket alkalmaz, az Egyesült Államok pedig megpróbálja a maga számára kedvezően átalakítani az államközi együttműködés rendszerét az ázsiai-csendes-óceáni térségben.”

Nyitókép: Jakub Kaczmarczyk

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyzoltan-2
2023. augusztus 18. 08:46
"Moszkva hosszú háborúra készül" Elgondolkodtató! A zsidóság háborúja minden területre kiterjed, a front, a harctér csak egy szegmense az összecsapásnak... Hosszútávon, akár többszöri fegyverszünet közbeiktatásával is, a németség tragikus sorsát vélem látni az oroszok számára... A németek harctéri legyőzése, megalázása is 1914-től 1945-ig tartott... Putyinnal, avagy Putyin nélkül is létezik az orosz atomarzenál..! Azzal mi lesz? -azzal számolt a zsidóság? Létezhet a számukra egyáltalán kijózanító érv, gondolat..?!
connorj
2023. augusztus 17. 18:15
Rendes tőlük, hogy nem akarják gyorsan rövidre zárni ... https://www.youtube.com/watch?v=mZWh4jfT6bE
Csigorin
2023. augusztus 17. 16:30
bizz a legjobban, keszulj a legrosszabbra. abban naivitas volna bizni hogy a nyugat eszreter es oszinten beketargyalasokba kezd
Agricola
2023. augusztus 17. 15:36
Volt már harmincéves háború is. Becslések szerint a háború folyamán 8–11 millió ember vesztette életét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!