Megszólalt az orosz védelmi minisztérium a krími hidat ért támadás kapcsán

2023. augusztus 12. 18:09

„Semmivel nem lehet igazolni egy ilyen barbár cselekedetet, választ fogunk adni rá” – hangsúlyozta Marija Zaharova.

2023. augusztus 12. 18:09
null

A Krím félszigetet a Kercsi-szoros felett Oroszországgal összekötő hidat, illetve egyéb krími célpontokat támadták rakétákkal szombaton az ukrán erők az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint.

A tárca szerint nem sebesült meg senki, és a csapások anyagi károkat sem okoztak. Az ukrán erők Sz-200-as rakétákkal támadták a hidat, amelyet emiatt átmenetileg le kellett zárni.

Az orosz külügyminisztérium közölte: meg fogják torolni a krími híd elleni „terrortámadást”. 

Semmivel nem lehet igazolni egy ilyen barbár cselekedetet, (Moszkva) választ fog adni rá”

– írta Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő a Telegramon.

A Kercsi-szoros felett átívelő, 19 kilométer hosszú hidat már korábban is támadták az ukránok. Ukrajna ezt szinte soha nem ismeri el nyilvánosan, csak annyit közöl, hogy az ellentámadáshoz elengedhetetlen az orosz katonai infrastruktúra megsemmisítése.

A krími híd tavaly októberben súlyosan megrongálódott, amikor felrobbant egy áthaladó teherautó. A robbanásban három ember meghalt. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) később vállalta a felelősséget a szabotázsakcióért.

Ezt is ajánljuk a témában

Az orosz védelmi minisztérium szombaton kora reggel azt közölte, hogy meghiúsított egy támadási kísérletet, amelyet 20 ukrán, pilóta nélküli repülő hajtott végre a Krím félszigeten lévő célpontok ellen. Tizennégy ukrán drónt légvédelmi rendszerekkel, hatot pedig elektronikus hadviselési eszközökkel semmisítettek meg. A támadásnak nem voltak áldozatai, és nem okozott károkat sem – állította az orosz tárca.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Atef Szafadi

 

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. augusztus 13. 09:38
MANDINER! Ismét: ez egy izraeli Iron Dome indító, valahol Izraelben. Nincs egy rohadt "stock photo" legalább egy HIMARSról vagy Pancírról?!?!
B_kanya
2023. augusztus 13. 09:17
"kőbaltás 2023. augusztus 13. 08:59 Most már nagyon itt az ideje,hogy Washingtonban is felrobbanjon egy két bomba." Keress rá, hány vonat siklott ki Muricában az elmúlt évben. A texasi LNG gyárat kijavították már vajon?
kőbaltás
2023. augusztus 13. 08:59
Most már nagyon itt az ideje,hogy Washingtonban is felrobbanjon egy két bomba. Az amerikaiak felrobbantották a kőolaj vezetéket, az ammónia vezetéket,Moszkvát támadják, stb... Mikor jön az Orosz válasz ? Nem szeretném,ha januártól több mint 700.-Ft-t kellene fizetni egy liter benzinért.
FeketeFehér
2023. augusztus 13. 07:38
Az orosz kormányzati elit megsértődött azon, hogy azok, akiket megtámadtak, védekezni merészelnek. Szerintem az oroszok még mindíg valahol a cári oroszország mérlegelés nélküli hóditó álmait kergetik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!