Mégis kaphat Ukrajna F-16-osokat

2023. augusztus 18. 18:04

Az USA megadta az engedélyt.

2023. augusztus 18. 18:04

Az Egyesült Államok megadta az engedélyt Dániának és Hollandiának, hogy F-16-os vadászgépeket szállítsanak Ukrajnának, miután befejeződött az ukrán pilóták kiképzése – idézi a Reuters Anthony Blinken külügyminisztert.

Alig egy nappal korábban, Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője  még arról panaszkodott, december előtt már biztos nem kap Ukrajna F-16-osokat Nyugatról, amikre egyébként nagyon számítanak a harctéren. 

Bár mindhárom ország vezetője korábban úgy nyilatkozott, a kiképzés után nem látják akadályát a gépek kiszállításának, az utóbbi időben kevés szó esett erről, és az ukránok már kezdtek attól tartani, mégsem érkeznek meg a hőn áhított F-16-osok

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: PETRAS MALUKAS / AFP

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kamcsatka5
2023. augusztus 19. 09:06
Ma kaphat, holnap nem, azután megint kaphat, röhejes bagázs ez a sok Fugger vezérelt szarosgyurik turbó belgái! Ja, a szarossanyi kimaradt!
powerage
2023. augusztus 18. 22:18
"Hollandiának" https://en.wikipedia.org/wiki/Volkel_Air_Base A holland F-16-osok egy része alkalmas nukleáris bomba szállítására is. Ha a hollandok adnak át gépet, akkor vagy beengedik az oroszokat ellenőrizni, hogy az átadott gépekről eltávolították ezt a képességet, vagy az oroszok teljes nyugalommal tekinthetik úgy, hogy minden ukrán F-16-os potenciálisan atombombát szállít. Érdekes lesz elnézni az eszkalációt.
elbert-0
2023. augusztus 18. 22:05
Ok, várjunk holnap reggelig, hogy akkor mit mond a törzsi tanács.
DE JÓ
2023. augusztus 18. 21:09
Miért, volt valaki, aki azt gondolta, hogy nem kapják meg? A végcél úgyis az ukrán és orosz földek és ásványkincsek megszerzése. Ahhoz képest az az egy-két százmilliárd dollár befektetés aprópénz. Az meg kit érdekel, hogy ebből Afrika problémáinak mekkora hányadát lehetne megoldani, vagy éppen akár még egy nemzetközi űrállomást fel lehetne építeni... Leszarják, azokból nincs ekkora hasznuk. Görények...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!