Medvegyev reagált Stoltenbergék ötletére: „A probléma csak az, hogy az összes ukrán terület erősen vitatott”

2023. augusztus 16. 06:39

A NATO-tisztviselő által felvázolt terv szerint Ukrajna akkor csatlakozhat a NATO-hoz, ha feladja a vitatott területeit.

2023. augusztus 16. 06:39

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője a Twitteren osztotta meg gondolatait Ukrajna NATO-csatlakozásáról. Bejegyzésében úgy fogalmaz, hogy „az Észak-atlanti Szövetség irodájából új ötlet merült fel Ukrajnával kapcsolatban: 

Ukrajna akkor csatlakozhat a NATO-hoz, ha feladja a vitatott területeket. 

Ez valóban érdekes ötletnek tűnik.” Ezzel kapcsolatban egy problémát lát az egykori orosz elnök: „Probléma csak az, hogy az összes – állítólagos – területük erősen vitatott. És a blokkba való belépéshez a kijevi hatóságoknak még magáról Kijevről, az ókori Rusz fővárosáról is le kell mondaniuk.”

„A fővárosukat pedig így Lvovba kellene költöztetni. Ez van, ha polákok beleegyeznek abba, hogy Lemberget a kokainos disznózsír rajongóira bízzák” – zárja bejegyzését.

Nyitókép: Ekaterina Shtukina / Sputnik / Sputnik via AFP

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. augusztus 18. 07:07
Ez mekkora troll. Amúgy ő Putyin rosszabbik énje és az a dolga, hogy hatalomban tartsa Putyint: ha Vladimirt kiütnék a nyeregből Dmitrij jönne. Kedves világ! Ezt akarjuk?
Beszélgető
2023. augusztus 17. 08:55
A határ egy rajzolt vonal a térképen. A jelentőségét az adja, hogy a két oldalán állók hisznek az egymás mellett élés biztonságos és maradandó voltában. Ha ez sérül akkor a vonal odébb kerül!
Csigorin
2023. augusztus 16. 21:53
hehehehe
RasPutin
2023. augusztus 16. 13:01
Akitlosz 2023. augusztus 16. 12:36 Lehetséges ukrajnai területek csatlakozása a NATO-hoz. Ezt Oroszország is szívesen elfogadná. Ha cserében a NATO is elfogadná a többi terület Oroszországhoz csatlakozását. Tehát akkor hülye duma volt hogy az orosz nem akarja, hogy a NATO közeledjen hozzá?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!