Lövöldöztek és robbantottak is a migránsok a magyar-szerb határon

2023. augusztus 12. 12:46

Szabályos csatatérré változott a palicsi Tőzeg-tó környéki erdősáv.

2023. augusztus 12. 12:46

Néhány perccel fél tíz előtt két nagy erejű robbanás hallatszódott, majd lövések is eldördültek – számolt be a vajma.info hírportál szombati cikkében. Nem hivatalos információk szerint az egyik családi ház előtt robbant fel egymás után két robbanószerkezet, vélhetően kézigránát. 

 

Egyelőre nem tudni, vannak-e áldozatok vagy sérültek. 

 

Az ott élők azt írták a közösségi oldalakon, hogy a rendőrség különleges egységei azonnal a helyszínre érkeztek és egy harmadik, fel nem robbant robbanószerkezetet is találtak. A közelben élők elmondása szerint a detonáció erejétől még Hajdújárás belterületén is megremegtek az ablakok. A helyszínen lévő rendőrök lezárták a környéket, s megerősítették, hogy a fel nem robbant robbanószerkezet egy nagyobb méretű kézigránát, ennek hatástalanításához pedig a tűzszerészek érkezését várják.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
npityke
2023. augusztus 13. 12:48
Azért arra kíváncsi lennék volt e szó az újabban jelentősen megjavult magyar-szerb kapcsolatokon alapuló akár külügyminiszteri, akár államfői találkozókon, hogy mit tud kezdeni az évek óta tarthatatlan helyzettel Szerbia? Nem csak a kárpátaljai magyarság biztonságával kéne most aktuálisan foglalkozni, hanem a délvidékivel is. Egyáltalán mit keres több ezer migráns egy szuverén, és az EU-tól kevéssé függő ország területén?! Legális útiokmányok nélkül ez hogy lehetséges!!?? Szégyen hogy a hagyományosan kemény szerb politika, ami régen jellemző volt a történelmükben(gondoljunk csak a délszláv háborúra) ilyen puhapöcs Nem hiszem hogy ha ez Szerbia Koszovóval határos részén, akár Belgrád környékén, vagy Boszniával határos szerbek lakta térségben történne, nem kezelték volna már keményebben ezt a helyzetet. Ez a Vucsics vezette Szerbia több éve fenálló szégyene!!!
Kriszta67
2023. augusztus 12. 20:10
Vérforraló hogy nem a hadsereget küldik rájuk, és nem kőzték még szarrá ezt a csürhét, Ezt kell tűrni az európai lakosságnak?
KBA98
2023. augusztus 12. 17:33
Lőni kell!
ancilla
2023. augusztus 12. 16:59
Mikor kapnak már tűzparancsot szerencsétlen határőrök?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!