Lezárná a fehérorosz határokat a litván elnök

2023. augusztus 03. 13:00

A lengyel-fehérorosz határokat is lezáratná.

2023. augusztus 03. 13:00
Lukasenka

Litvánia szerint meg kell fontolni a Fehéroroszországgal közös határok lezárását, amit azonban Lengyelországgal és Lettországgal együtt kellene megtenni – jelentette ki Gitanas Nauseda litván elnök csütörtökön az északkelet-lengyelországi Suwalkiban, a Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel tartott közös sajtóértekezleten.

Nauseda szerint a Fehéroroszországba telepített orosz Wagner-zsoldosok „nagy kísértést jelenthetnek” Aljakszandr Lukasenka fehérorosz vezetőnek és Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, hogy NATO-tagállamokkal szembeni provokációkhoz használják fel őket.

 

„Fontolgatjuk a Fehéroroszországgal közös határ lezárását, ezt azonban Lengyelországgal és Lettországgal koordinálva kellene megtennünk”

 

– tette hozzá.

Mateusz Morawiecki „rendkívül veszélyesnek” nevezte a Wagner-csoportot. A zsoldos alakulatokat destabilizálás céljából a NATO keleti szárnyára irányítják át – fogalmazott a lengyel miniszterelnök.

(MTI)

Nyitókép: AFP

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. augusztus 03. 14:17
ami megint csak az atlagember szopatasara jo a wagner nem a hataratkelohelyen fog sorbanallni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!