Lengyel politikus: Van határa Ukrajna támogatásának

2023. augusztus 11. 18:02

A nemzeti érdekeknek kell vezérelniük a döntéshozókat.

2023. augusztus 11. 18:02
null

Tomasz Rzymkowski, lengyel oktatási és tudományos miniszterhelyettes a DoRzeczynek nyilatkozott. Arra a kérdésre, hogy hol vannak az Ukrajnának nyújtott lengyel támogatás határai kifejtette, hogy

 

mindig is azt támogatta, hogy a lengyel nemzeti érdekek vezéreljék a döntéshozókat.

 

„A lengyel nemzeti érdek az, hogy Ukrajna szuverén és független államként létezzen, és ha Lengyelországnak határosnak kell lennie az Orosz Föderációval, akkor ezt csak északról tegye, ne pedig északról és keletről. Úgy vélem, hogy minden lépésünket a lengyel nemzeti érdeknek kell diktálnia. És véleményem szerint ez a határ. Ilyen a brutális politika, hogy minden országot a saját nemzeti érdekei vezérelnek. Ne nehezteljünk az ukránokra, az oroszokra, a németekre, mert a saját érdekeik vezérlik őket. A lengyel államnak keményen kell döntenie, és csak azt szabad tennie, amit a nemzeti érdek diktál” – fejtegette.

Nyitókép: Wikipedia

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. augusztus 12. 09:31
Akitlosz Nem ezt mondta a Nyugat...
survivor
2023. augusztus 12. 09:30
Orbánista.....
Reszelő Aladár
2023. augusztus 12. 08:14
Ez van, amikor férfiak kezébe kerül a hatalom. Csak az érdek számít. Bezzeg ha csak nők vezetnék a világot, akkor lenne csupa morál és érzelem és közös érték.
Akitlosz
2023. augusztus 11. 22:12
A határok nincsenek kőbe vésve, megváltoztathatóak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!