Lengyel lap: A NATO-nak fel kellene ráznia Orbánt azzal, hogy felajánlja Oroszországnak csapatai kivonását Magyarországról

2023. augusztus 31. 11:36

Elképesztő okfejtésbe kezdtek a lengyel lap amerikai szerzői Magyarországgal kapcsolatban.

2023. augusztus 31. 11:36
null

„A szövetségesek felidézhetik a Kreml régi ultimátumát, hogy a NATO visszaadja az 1997 előtti határokat, hogy felrázza Magyarországot. Az augusztus eleji dzsiddai találkozó óta az ukrajnai háború tárgyalásos befejezéséről szóló párbeszéd meredeken romlott. A különböző országok kormányképviselői azon küszködtek, hogy milyen feltételeknek kell teljesülniük ahhoz, hogy a tárgyalások megkezdődhessenek. Az életképes kompromisszum megtalálásának nehézségét az okozza, hogy Oroszország és Ukrajna álláspontja nagyon távol áll egymástól” – írta Stephen Richter, a The Globalist főszerkesztője és Olekszij Bayer, ugyanennek az amerikai kiadványnak a vezető szerkesztője a Gazeta Wyborcza című lapban megjelent cikkében.

Szerintük Kijev Oroszország egyik követelésébe sem fog belemenni. Úgy tűnik, hogy mindezeket kizárólag azért találták ki, hogy maximalizálják a pozitív megítélést magában Oroszországban. Az ukrajnai háborút nem lehet béketervvel megállítani – hangsúlyozzák. Mindazonáltal véleményük szerint egy ilyen elfogadhatatlan ajánlat Moszkvától már egyfajta engedmény. „Bár irreális, de egy lépés vissza az ultimátumhoz képest, amelyet Putyin 2021 decemberében, két hónappal Ukrajna teljes körű inváziójának megkezdése előtt adott ki”. Akkor az ultimátumot az Egyesült Államoknak címezték.

A Kreml azt követelte, hogy a NATO térjen vissza ahhoz, ami 1997-ben volt,

vagyis a kelet-európai volt kommunista országok és a három balti állam csatlakozása előtt.

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes még nyersebben fogalmazott: itt az ideje, hogy a NATO „összeszedje magát, és visszatérjen az 1997 előtti határaihoz”. „Persze akkoriban Putyin arra számított, hogy heteken belül elfoglalja Ukrajnát. Ráadásul a világ még mindig félt az ő «hatalmas» hadseregétől. Most már nem ez a helyzet” – írják a szerzők.

„A NATO-nak nevetnie kellene Putyinon”

A Globalist újságírói szerint másfél évnyi háború után az orosz hadsereg bőségesen bebizonyította, hogy erői rosszul vannak ellátva, és általában véve inkább hasonlítanak egy „szervezetlen hordára”, mint egy modern fegyveres erőre. „A NATO-nak azonban talán nevetnie kellene Putyinon. Vissza kellene térnie a régi ultimátumhoz, mint jóakaratú gesztus a tárgyalások megkezdéséhez” – írják a lengyel lapban.

Hozzáteszik, hogy Orbán Viktor már régóta „mindenben egy mini-Putyinra hasonlít, kivéve a derékbőséget”. A szerzők szerint a magyar nép történelmi sérelmeit alattomosan kihasználta saját választási céljaira.

A magyarok lappangó antiszemitizmusát és romaellenes rasszizmusát instrumentalizálta, hogy örökké hatalmon maradhasson”

– hangsúlyozzák Orbánról, majd hozzáteszik, „létrehozott egy Putyin-féle kleptokráciát, amelyben a belső köre pazarlóan jutalmazza magát, méghozzá többnyire uniós pénzből”.

„Már a felvetés, hogy Magyarországot átadják Putyinnak, elég kellene, hogy legyen ahhoz, hogy kijózanítsa az Orbánt támogató, túlságosan hiszékeny magyarokat. Elvégre jól emlékeznek arra, hogy 1956-os kommunizmus elleni felkelésüket hogyan verték le a szovjet tankok Budapest utcáin” – magyarázza elképzelését Richter és Bayer.

Hozzáteszik, hogy

az „önelégült áruló” Orbán Viktort rá kellene kényszeríteni, hogy ne legyen többé Putyin haverja és NATO-tag egyszerre,

miközben nagy támogatásokat kap az EU-tól. „Egy ilyen megpróbáltatás nyomása alatt gyorsan vissza kell térnie a Nyugat ölelésébe. Ha nem sikerül megreformálnia, nos, akkor a magyar választók kénytelenek lesznek azonnal elküldeni őt a hivatalából” – írják a Globalist vezető újságírói.

 

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 463 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy-2
2023. szeptember 01. 10:55
Mi van lengyelek? Soros bácsi "vitaminja" vagy inkább a fiáé volt ízletes? nem nyomtátok el a térdeteket? Nektek jár a pofátok akik a németeknek nem mondtatok nemet, és legyilkoltátok az ártatlan embereket, gyerekeket?, vagy azért habzik a pofátok, mert annak a puccosseggűnek nyaljátok a fenekét, akik (ukránok) 100ezer ártatlan lengyel embert, gyereket mészároltak le megkínozva őket, barbár kegyetlenséggel,? vagy annak a puccosseggű és bandájának a gecijét zabáljátok akik tudatosan rakétát lőttek L.o.-ra, hogy az oroszokra fogják, és ártatlan lengyel emberek halálát okozták, vagy éppen arra vagytok büszkék, hogy legyilkoltatjátok a rühes gyilkos, terrorista USA érdekekért az ukrán embereket, gyerekeket? Jó érzés lubickolni ártatlan emberek, gyerekek vérében gyilkos férgek? Miért is nem követelitek a békét, Mert rühes gyilkosok vagytok, akik a Soros gecijéért a saját anyátokat is legyilkoltatnátok! Elmentek ti a Soros gecijével a jó büdös francba gyilkos férgek!
iimre
2023. szeptember 01. 04:20
"Lengyel lap: A NATO-nak fel kellene ráznia Orbánt azzal, hogy felajánlja Oroszországnak csapatai kivonását Magyarországról Elképesztő okfejtésbe kezdtek a lengyel lap amerikai szerzői Magyarországgal kapcsolatban." https://magyarnemzet.hu/kulfold/2023/08/sorsdonto-valasztasok-elott-vasarolt-be-soros-a-lengyel-mediaban Csak nem ez van a háttérben? :DDD
connorj
2023. augusztus 31. 22:59
445 komment 😂😂😂😂😂
Gonella
2023. augusztus 31. 21:37
ezek biztos tuskiánusok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!