Kijev elismerte: ők intéztek dróntámadást az oroszok pszkovi légibázisa ellen

2023. augusztus 31. 19:00

Oroszország fogadkozott, hogy Ukrajna „nem marad büntetlenül” a támadásokért.

2023. augusztus 31. 19:00

Ahogy arról szerdán a Mandiner is beszámolt, az északnyugat-oroszországi Pszkov város egyik repülőtere elleni dróntámadásban két katonai szállító repülőgép megsérült. Újabb fejlemények szerint egy ukrán kormánytisztviselő megerősítette a BBC-nek, hogy Ukrajna áll a pszkovi orosz légibázis elleni szerdai dróntámadás mögött.„

A védelmi minisztérium tisztviselője megerősítette azokat a helyi értesüléseket, amelyek szerint az ukrán katonai hírszerzés (GUR) állt a támadás mögött.

Közben Volodimir Zelenszkij elnök közölte, hogy egy ukrán gyártmányú fegyver 700 km távolságból talált célpontot. A fegyvert és a célpontot nem részletezte, de a távolság megfelelhet a pszkovi támadásnak.

Ukrajna úgy véli, hogy négy Il-76-os repülőgép megsemmisült, két másik pedig megrongálódott. Orosz tisztviselők szerint négy gép sérült meg.

A sérült repülőgépek nagy hatótávolságú teherszállító repülőgépek, amelyek ideálisak csapatok és felszerelések nagy távolságokra történő szállítására, és ezért értékes haditechnikai eszközök Oroszország számára.

Oroszország fogadkozott, hogy Ukrajna „nem marad büntetlenül” a támadásokért.

Ukrajna drónháborúja Oroszország ellen már szinte mindennapos. A szerdai pszkovi, brjanszki és máshol végrehajtott támadások az eddigi legsúlyosabbak közé tartoznak – írja a BBC. Csütörtök reggel Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester közölte, hogy Moszkvától délkeletre újabb drónt lőttek le.

Korábban az orosz média arról számolt be, hogy több tucatnyi járat késett a moszkvai repülőtereken, ami rendszeresen előfordul dróntámadások idején.

Nyitókép: X

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2023. szeptember 01. 15:44
kábé ennek semmi hatása a háborúra.. már megint
Genusnextgen
2023. augusztus 31. 20:51
Szép mozzanat. Párszáz km-es távolságból pontos találatok.
Orange79
2023. augusztus 31. 20:50
Az ukrán nácik először orosz öregasszonyokkal és kismamákkal kezdték a gyilkolászást, most mivel katonai értelemben szart se érnek, terrorakciókkal folytatják. Az ukránok nélkül sokkal békésebb és szebb lenne a világ.
johannluipigus
2023. augusztus 31. 20:32
Mivel mennek ezek a drónok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!