Keresztény közösségek megfigyelésére ügynököket szervez be az FBI!

2023. augusztus 12. 07:56

Egy különleges ügynök szerint az FBI „politikai fegyverré vált a demokraták uralma alatt”.

2023. augusztus 12. 07:56
FBI. An Off-Duty New York City Police Department Ofiicer was shot in the 75th Precinct on Ruby Road in Brooklyn, New York, New York, United States on February 4, 2023. Agents from the FBI and the Joint Terrorism Task Force gather on the scene.

A Vasárnap.hu a FoxNews-ra hivatkozva azt írja: még áprilisban kelt szárnyra a hír, miszerint az FBI a „belföldi terrorizmus elleni harc jegyében” besúgókat keres és szervez be a katolikus egyház megfigyelésére.  A lap szerint ez a Képviselőház igazságügyi bizottsága által nyilvánosságra hozott belső dokumentumokból derült ki. A dokumentumokat 

Kyle Seraphin volt FBI-ügynöktől kapták meg, és azok az FBI richmondi irodájából származtak. 

Jim Jordan és Mike Johnson képviselők szerint az FBI a „fő katolikus plébániákat” veszi célba, hogy érzékenyítsék a vallási gyülekezeteket „a radikalizálódás figyelmeztető jeleire”.

FBI mint politikai fegyver

Ezután Jordan képviselő írt egy levelet Christopher Wray FBI-igazgatónak, amelyben egy sor egyéb dokumentumot is kért tőle, amelyeket korábban az FBI nem adott át az igazságügyi bizottságnak. A levélben hivatkozott Nicole Parker különleges ügynökre is, aki azt mondta a FoxNewsnak, hogy az FBI 

politikai fegyverré vált a demokraták uralma alatt”.

Ez az információ felháborító, és csak megerősíti a bizottság igényét arra, hogy minden FBI-anyag álljon a rendelkezésünkre. Az eddig elkészült dokumentumok azt mutatják, hogy az FBI hogyan próbálta felhasználni a katolikus imaházakat mint potenciális forrásokat, hogy megfigyeljék és jelentsék híveiket. Az amerikaiak azért járnak templomba, hogy imádkozzanak és összegyűljenek lelki és személyes jobbításuk érdekében. Szabadon kell gyakorolniuk az első Alkotmány-kiegészítéshez fűződő alapvető jogaikat, anélkül, hogy aggódniuk kellene amiatt, hogy az FBI úgynevezett »tripwire« forrásokat vagy más informátorokat telepít az imaházaikba” – írta Jordan, Wray-nek.

„Ezek nem tükrözik az FBI normáit” 

Az FBI igazgatója azzal vágta ki magát a számára rendkívül kellemetlen helyzetből, hogy a kongresszusi tanúvallomásában úgy nyilatkozott: ez csak egyetlen területi irodában, a richmondiban történhetett meg és „maga is megdöbbent, mert ezek nem tükrözik az FBI normáit” és utasította az ellenőrzési részlegüket, hogy 

vizsgálják meg, hogy történhetett mindez és mit lehet tenni, hogy ne ismétlődjön meg.

Pénteken azonban a képviselőház igazságügyi bizottsága bejelentette, hogy – az időközben beszerzett dokumentumok alapján kiderült – nem csupán az FBI richmondi irodája sáros az ügyben, hanem több nagyváros irodájais. Ezek közül a Los Angeles-i és a portlandi irodát említették példaként, amelyek szintén ügynököket szerveztek be a keresztény közösségek megfigyelésére. Jim Jordan és Mike Johnson ismét levelet írt Christopher Wray FBI-igazgatónak, hogy legkésőbb augusztus 23-ig tisztázza az új információkat.

Nyitókép: KYLE MAZZA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2023. augusztus 12. 17:14
az összes huszadik századi tömeggyilkos diktátor gyűlölte a keresztényeket
letsgobrandon-2
2023. augusztus 12. 17:11
nagyon veszélyesek akik nem hisznek a buzidogmákban és a nyílt társadalomban
Akitlosz
2023. augusztus 12. 14:42
Ebből is látszik az iszlám térnyerése Amerikában. Is. Vagy csupán keresztény belharc lenne? A mormonokból ugyan nem nézem ki ezt a hozzáállást.
nempolitizalok-0
2023. augusztus 12. 14:28
A náci komcsivá, a komcsi libsivé, majd a libsi nácivá alakul. Ennek oka az, hogy az őket irányító pénzügyi háttérhatalom váltogatja az ideológiát, hogy elfogadhatóbb legyen a nép számára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!