Itt az újabb fejlemény a Barátság kőolajvezeték szivárgásáról!

2023. augusztus 08. 09:18

Nincs többé veszélyben Lengyelország olajellátása.

2023. augusztus 08. 09:18
null

Megjavították és újból üzembe helyezték a Barátság kőolajvezeték nyugati ágának azon lengyelországi szálát, amelyen a hét végén kiömlés történt – közölte kedden a PERN lengyel olajvezeték-üzemeltető vállalat.

A szivárgást az északnyugat-lengyelországi Chodecz községnél állapították meg szombat éjjel. Ezen a szálon a tengeri úton érkező olajat továbbítják a németországi Schwedt és Spergau olajfinomítóiba.

A baleset miatt a lengyelországi vezeték másik szálára kellett korlátozni a Németországba tartó olajszállítást.

A meghibásodott infrastruktúra új elemeit hétfőn szerelték be. Aznap megkezdődött a szennyezett talaj rekultivációja is. A PERN környezetvédelmi szolgálata továbbra is a térségben dolgozik.

A vállalaton belül egy bizottságot hoztak létre a baleset okainak megállapítására. Vasárnap este a PERN tudatta: a szivárgás helyén nem találtak külső beavatkozásra utaló nyomokat.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolt
2023. augusztus 14. 11:31
Ezek szerint nem csak nekünk kell az olaj mint a kenyér. Mivel a zöldek se találták ki a csak levegővel működő auttót,sőt akar többet tetmel,mint fogyaszt.Talán ha 3/4 lakost hazaküldenék mindjárt kevesebb lenne az ember általi környezetkárosítás. Kevesebb ember/km2 kevesebb energia kell,egyszerű. Szerintem.
Beszélgető
2023. augusztus 08. 16:08
Lengyel barátaink ismét bizonyítottak... Próbálom szeretni őket, de nehézzé teszik.
letsgobrandon-2
2023. augusztus 08. 13:06
már megint az a csúnya véres ruszki olaj...
cutcopy
2023. augusztus 08. 12:44
Nahát nahát, ennyire kell az az orosz olaj, a szankciók működnek..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!