Szivárgást észleltek a Barátság olajvezeték lengyel szakaszán!

2023. augusztus 06. 11:50

A nyugati szakasz két vezetékének egyikén jelentkezett a hiba, amelyen keresztül a nyersolaj Németországba jut, a második vezeték változatlanul működik.

2023. augusztus 06. 11:50

Szombat este szivárgást észlelt a PERN lengyel olajvezeték-üzemeltető az Oroszországból Európába olajat szállító Druzsba egyik vezetékében, a közép-lengyelországi Chodecz közelében – írja a Világgazdaság –, emiatt leállította az olaj továbbítását. A nyugati szakasz két vezetékének egyikén jelentkezett a hiba, amelyen keresztül a nyersolaj Németországba jut, a második vezeték változatlanul működik, és a helyi lakosok egészségét nem fenyegeti veszély. 

A lengyel finomítók ellátását nem befolyásolták a történtek. A lengyel olajimport mintegy 10 százaléka érkezik Oroszországból.

Nyitókép: AFP

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2023. augusztus 06. 16:44
Orosz olaj szivárgott a Barátság kőolaj vezetékből?
elfújta az ellenszél
2023. augusztus 06. 15:35
Biztos Kocsis-Kakás Olivio volt. Magyarországon csak akarta, Lengyelországban megcsinálta az orosz olaj leállítását
Narancsisten
2023. augusztus 06. 15:02
Nem olajat az Orbán!! Nem kap olajat az Orbán!! Összeomlik a fidesz!! Börtönbe a putyinszopókkal!!!
Ízisz
2023. augusztus 06. 14:49
Z. Valahogyan nem tudok meglepődni ezen a két tisztességes, egyenes, elveikhez ragaszkodó ország kétszínűségén!!! Ráadásul úgy, hogy még nekik áll feljebb!!! A lengyelek egyre jobban mennek össze a szememben!!! 👎😐...és még mi vagyunk a rosszak... 😒
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!