Financial Times: Közeleg az EP-választás, az Európai Néppárt kétségbeesetten menekül jobbra

2023. augusztus 15. 22:46

A cikk szerzője szerint így próbálják visszacsábítani a szavazóikat, akiknek nem voltak elég jobboldaliak.

2023. augusztus 15. 22:46
State Assembly of Junge Union Bayern

A brit lap szerzője szerint most, hogy közeleg az európai parlamenti választás, a szélsőjobb sikerein felbuzdulva kétségbeesetten próbálja megszólítani a jobboldali szavazókat a legnagyobb pártcsalád.

Úgy látja, miután a hollandoknál, finneknél, olaszoknál és a svédeknél is olyanok kerültek kormányra, akik a migráció megfékezésével kampányoltak, a Néppárt most igyekszik hasonló politikát közvetíteni a választók felé. Ezt bizonyítja, hogy nemrég Manfred Weber, a párt elnöke arról beszélt a brit lapnak, hogy a kontinensnek erősebb védelemre, versenyképesebb gazdaságra, sőt, szükség esetén – a migránsok távoltartása érdekében – kerítésre van szüksége. 

A szerző szerint nem jó irány, hogy a konzervatívok a szélsőjobboldalt próbálják utánozni, helyette meg kellene újítani a hagyományos kereszténydemokrata világképet: hozzáigazítani a 21. századhoz.

Nyitókép: dpa Picture-Alliance via AFP

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BillyTheKid
2023. december 14. 11:22
Már rég meg is lett újítva, már rég hozzá is lett igazítva a 21. századhoz. Csak Ti, ostoba faszok ezt leszélsőjobboldalizzátok.
Ninini
2023. szeptember 04. 15:33
"meg kellene újítani a hagyományos kereszténydemokrata világképet: hozzáigazítani a 21. századhoz." Vagyis? Két bal sem kézben, sem lábban nem jó.
fenris
2023. augusztus 16. 11:32
Akinek csak egy csöpp esze van, nem hisz el ezeknek már semmit. Akik annyit tudnak, hogy "Valaki népszerűbb nálam, és nem is ballib? Tiltsuk be!", azoknak már soha, semmit.
letsgobrandon-2
2023. augusztus 16. 09:30
a jobbiknak is bejött összeállni az eurokomcsikkal
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!