Felfedte az orosz oknyomozó újságíró: ezért utazott Prigozsin a halála napján Moszkvába

2023. augusztus 28. 11:13

Andrej Zaharov nem jósol fényes jövőt a Wagner-csoport számára.

2023. augusztus 28. 11:13

Andrej Zaharov orosz oknyomozó újságíró arról értekezett Telegram-oldalán, miért utazott Moszkvába Prigozsin halála napján. A bejegyzés szerint Vlagyimir Putyin korábban ígéretet tett a Wagnernek arra, hogy az afrikai és közel-keleti tevékenységüket fenntarthatják, viszont Ukrajnába nem avatkozhat bele – a belügyekbe pedig még kevésbé.

Zaharov szerint az ígérettel ellentétben az orosz védelmi minisztérium szép csendben elkezdte felszámolni a Wagner-érdekeltségeket külföldön. Az újságíró állítja, Prigozsin azért repült Moszkvába, hogy az orosz Nemzetbiztonsági Tanács tagjaival egyeztessen arról, hogy Putyin ígérete ellenére kiszorítja a Wagnert a Közel-Keletről az orosz védelmi minisztérium.

„Mi lesz a Prigozsin-birodalom sorsa?” – teszi fel a kérdést bejegyzése végén az újságíró. Zaharov nem jósol fényes jövőt a Wagner számára: szerinte teljesen fel fogja számolni a szervezetet az orosz kormány.

Nyitókép: HANDOUT / TELEGRAM/ @CONCORDGROUP_OFFICIAL / AFP

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jobtvojumaty
2023. augusztus 28. 20:17
A Wagner terhes lett az orosz kormány számára. Egy magánhadseregnél fontos a diszkréció, Prigozsin pedig rocksztár volt, aki élvezte a rivaldafényt. Vajon ki tudja a Blackwater parancsnokának a nevét? Vagy hogy videoüzeneteket tölt fel, amelyben az amerikai hadvezetést bírálja?
templar62
2023. augusztus 28. 18:27
Török Bálint is meglátogatta Szulejmánt , a budai vár alatt .
5m007h 0p3ra70r
2023. augusztus 28. 16:41
Volt neki ott ez a Mojo Dojo Casa Háza, ott akarta becsukni az ablakot.
Akitlosz
2023. augusztus 28. 16:33
Annyira számít, hogy az orosz oknyomozó újságíró miért utazott Moszkvába Prigozsin halála napján, hogy miért írt cikket, Hont meg Puzsér Prigozsin halála napján. Bizonyára a gyerekei anyjának vitte a gyerektartást, s igyekezte kioknyomozni, hogy mire költik azt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!