„Ez teljességgel elfogadhatatlan” – öt uniós tagállamnak ment neki Kijev

2023. augusztus 27. 15:42

Természetesen hazánkra is neheztelnek az ukránok.

2023. augusztus 27. 15:42
null

A kijevi külügyminisztérium „elfogadhatatlannak” tartja öt uniós ország azon tervét, hogy meghosszabbítsák az Ukrajnából származó gabonaimport tilalmát – írta meg a Do Rzeczy.

A lap tájékoztatott róla, hogy ezzel arra

a szlovák, bolgár, lengyel, román és magyar döntésre reagáltak,

amely támogatja az Ukrajnából származó gabonaimport tilalmának meghosszabbítását szeptember 15-e után, azt követően, hogy az uniós korlátozások lejárnak.

„Teljesen érthetetlen az a szándék is, hogy az ukrán termékek más kategóriáit is felvegyék a tiltott importtermékek listájára. Az ilyen egyoldalú korlátozások összeegyeztethetetlenek az EU-Ukrajna társulási megállapodás szellemével és lényegével, valamint az egységes uniós piac elveivel és normáival”mondta Denisz Smihal ukrán miniszterelnök.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Genya Savilov / POOL / AFP

 

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2023. augusztus 28. 23:22
Csitt, kuss.
nitsahon
2023. augusztus 28. 08:20
Zeleninár nazi BIRODALMA KÜLFÖLDI TÁMOGATÁS NÉLKÜL NAPOKON BELÜL ÖSSZE FOG OMLANI... A háború külföldi támogatói LEGFELJEBB MÉG 3-4 ÉVIG FOGJÁK TÁMOGATNI U Kraina háborús tevékenységét...
Oldalkosár
2023. augusztus 27. 23:30
Mit kapunk érte cserébe? Ez így működik, vagy még úgy sem. Van vaj a fületek mögött bőven.
Obsitos Technikus
2023. augusztus 27. 21:49
Elmentek már a kurva kozák anyátokba kazár lókupecek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!