Eritreaiak verekedtek össze egy svéd fesztiválon

2023. augusztus 03. 20:24

A rendőrök már mintegy 100 embert őrizetbe vettek.

2023. augusztus 03. 20:24
Swedish police clashed with protesters at an Eritrean festival in a Stockholm suburb on Thursday 3 August, 2023. Police said as media reported that opponents threw stones, trashed festival tents and cars have been set on fire.

Verekedés tört ki Stockholm egyik külvárosában csütörtökön az eritreaiak fesztiválján, az összetűzés az aszmarai kormány támogatói és bírálói között robbant ki, hét ember megsebesült.

A svéd hatóságok tájékoztatása szerint a rendőrök igyekeznek helyreállítani a rendet Stockholm északnyugati körzetében,

és már mintegy 100 embert őrizetbe vettek, a közeli autópálya egyik szakaszát pedig lezárták, hogy a rendbontók ne tudjanak elmenekülni a helyszínről.

Az Expressen című svéd lap szerint a fesztivált az eritreai kormány támogatói szervezték, ám a rendezvény közelében több ezer, az aszmarai kormánnyal szemben álló eritreai gyűlt össze, akiknek a tüntetésére egyébként a hatóságok korábban szintén engedélyt adtak. A tüntetők megpróbáltak betörni a fesztiválra, és több sátrat szétszedtek, a kiérkező rendőröket pedig kövekkel dobálták meg.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: ALI LORESTANI / TT NEWS AGENCY / TT NEWS AGENCY VIA AFP

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hyazinth
2023. augusztus 20. 13:43
Jamaica a jamaicaiaké, Svédország az eritreaiaké.
backsplash
2023. augusztus 04. 14:33
Majomparádé!
mondeos
2023. augusztus 04. 10:33
Az szokott lenni a felmentő szöveg, hogy traumatizáltak szegények! Amúgy meg álprobléma, a messziről jött emberek sokkal több haszonnal járnak a befogadó országoknak mint ez a néhány csipri csupri ügy.
Mandiner444hu
2023. augusztus 04. 10:18
Multikulturális pezsgés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!