Elkezdték feltölteni az úszó migránstábort az Egyesült Királyságban

2023. augusztus 08. 06:51

A brit belügyminisztérium szeretné minél olcsóbban elszállásolni a bevándorlókat.

2023. augusztus 08. 06:51

agy-Britannia hétfőn megkezdte illegális bevándorlói egy részének átköltöztetését egy, a szigetország déli partvidéken, Dorset megyében található, a portlandi kikötőben lévő speciálisan kialakított uszályra. Ez része a kormány azon tervének, amely szerint amíg a bevándorlók menedékjogi kérelmeit feldolgozzák, szállodák helyett olcsóbb alternatívákat használjanak a menedékkérők ideiglenes elszállásolására.

Ezt is ajánljuk a témában

A brit kormány szerint korlátozni szeretnék azt a „vonzóerőt”, amely Nagy-Britanniába csábítja az illegális bevándorlókat, ahol jelenleg több mint 50 ezer ilyen ember él szállodákban, amelyeknek a napi összköltsége 6 millió fontra (2,7 milliárd forint) rúg. Az uszályok és a használaton kívüli katonai telephelyek felhasználására vonatkozó tervek azonban a helyi közösségek tiltakozását váltották ki. Egyesek a szolgáltatásokra gyakorolt lehetséges negatív hatások miatt panaszkodnak, valamint elmondásuk szerint kérdéses, hogy a telephelyek nem válnak-e tüntetések célpontjaivá.

Mások embertelennek nevezték az Irakból, Iránból, Szíriából, Afganisztánból vagy Albániából érkező emberek elhelyezését. A belügyminisztérium megerősítette, hogy

„minden lehetőséget” megvizsgálnak a bevándorlók olcsóbb elhelyezésére,

köztük a migránsoknak a Brit-szigetektől 6400 kilométerre, az Atlanti-óceánban található, elszigetelt, vulkanikus eredetű Ascension-szigetre szállítását. A kormány szerint az 500 ember befogadására alkalmas Bibby Stockholm uszályon csak egyedülálló férfiak fognak tartózkodni, ahol számukra „alapvető és kényelmes” szállást, valamint egészségügyi ellátást, étkezési lehetőséget és fedélzeti biztonságot biztosítanak majd. A lakóhajó, amely egy svéd vállalat tulajdonában van, korábban olajmezőkön dolgozó munkások és más országok bevándorlóinak elhelyezésére szolgált.

(MTI)

***

Nyitókép: Andrew Matthews / POOL/ AFP

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2023. augusztus 08. 18:46
alakul ez...ha már dugig van,éjszaka el lehetne vágni a köteleket....mire felébrednek már az Atlanti közepén járnának
palicsi-2
2023. augusztus 08. 15:14
Búvár Kund? Készül?
P_F_Juli
2023. augusztus 08. 10:02
Tengerre MIGRÁNS ! Lehet, hogy a visszaútra készítik fel őket? Vagy csak elringatják?
Reszelő Aladár
2023. augusztus 08. 09:58
Az megvan, hogy ezek Franciországból szöknek oda? Ezek szerint Franciaország sem biztonságos hely és még még mindig üldözik őket azok, akik Iránban a nyomukba eredtek. Akikről viszkn gyanúsan hallgat a sajtó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!