Megkongatta a vészharangot az olasz belügyminiszter: „Hatalmas migrációs nyomással állunk szemben, le kell állítani az indulásokat”

2023. augusztus 07. 15:46

Az év eleje óta közel 92 ezren kötöttek ki az olasz partokon, ami a 2022 ugyanazon időszakában mért több mint kétszerese.

2023. augusztus 07. 15:46

Korszakváltónak nevezte az Olaszországra nehezedő migrációs nyomást Matteo Piantedosi belügyminiszter, aki a befogadás nehézségeiről is nyilatkozott a Corriere della Sera című napilapnak hétfőn.

Matteo Piantedosi kijelentette, a cél az indulások leállítása.

„Megvalósítható célról van szó, amely közép- és hosszútávú kezdeményezésekkel valósítható meg a stabil és tartós megoldás érdekében.

Idő kell hozzá, de sikerülni fog a kiindulási országokkal való együttműködés megerősítése segítségével is”

– hangoztatta.

A belügyi tárca vezetője a Tunéziával folytatott közös munkát említette, hangsúlyozva, hogy az észak-afrikai ország hatóságai év eleje óta több mint 30 ezer illegális bevándorlót tartóztattak fel, és kemény harcot folytatnak az emberkereskedőkkel. Emlékeztetett, hogy Tunézia – ahonnan a dél-olaszországi partokra érkezők többsége elindul – nem csak Olaszország, hanem az Európai Unió számára is jelentős partnernek számít. Tunézia július 17-én írt alá szándéknyilatkozatot az Európai Bizottsággal a többi között az illegális bevándorlók feltartóztatásáról és az emberkereskedők elleni fellépésről.

A római belügyminisztérium legutolsó, pénteki adatai szerint az év eleje óta közel 92 ezren kötöttek ki, ami a 2022 ugyanazon időszakában mért több mint kétszerese. Idén júliusban több mint 22 ezren érkeztek.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA-KEYSTONE

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2023. augusztus 07. 20:01
Olaszok: beengedjü őket, aztán szétosztjuk, mert nekünk nem kellenek.
nempolitizalok-0
2023. augusztus 07. 19:21
Most akkor mégsem menekültek és mégsem hasznosak???? Libsik!!!!! 2014-től hazudtak nektek!!!!!
Ugandai Bubu
2023. augusztus 07. 18:34
Óriási nyomás? Majd amikor rogyadozni kezd a teljes globális fosszilis, energia és anyagellátási rendszer, és felnő a most születő afrikai generáció (számban már most 10x az európai csecsemőknek). Addigra beüt a globális felmelegedés, a természet-, talaj-, és minden pusztulása. Háborúk és éhínségek. Na meg majd jönnek az expanzív afrikai rasszistanácifasiszta politikusok, a fekete HItlerek, akik kimondják majd, Európát el kell foglalni, mert jár a fekete Lebensraum meg a Willkommenskultur a gyarmatosítás után. Évente tízmilliók fognak útnak indulni észak (azaz Európa) felé, amerre csak tudnak. Na az lesz majd a hatalmas nyomás. Ez a világ már itt áll a küszöbön, aminek sok békés megoldása nem lesz. Már a 2030-as években durva dolgok lesznek, utána meg pláne.
SzaboGeza
2023. augusztus 07. 18:19
És a kiinduló országba kell visszaparancsolni a migránshajókat, vagy abba az országba, amelyik ÜZEMELTETI!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!