Biztonságpolitikai szakértő: Az orosz agresszor állam egyre inkább elszigetelődni látszik

2023. augusztus 09. 20:56

Tarjányi Péter szerint Oroszország jócskán visszavett az ambícióiból.

2023. augusztus 09. 20:56

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő az Index Frontvonal című műsorában felidézte, hogy a hétvégén Szaúd-Arábiában békekonferenciát rendeztek, ahol a nagyhatalmak is jelen voltak, az Egyesült Államok mellett Kína és India is képviseltette magát a találkozón. Ezt pedig valóban sikerként könyvelhetik el az ukránok a szakértő szerint.

Az, hogy az ásványkincsekben gazdag országok amellett vannak, hogy egy ilyen békeegyeztetésre van szükség, „komoly üzenet” Oroszország felé. Ahogy az is, hogy Moszkvát nem hívták meg az eseményre. Tarjányi szerint ez diplomáciai szempontból azt mutatja, hogy 

„az agresszor állam egyre inkább elszigetelődni látszik”. 

Ezt is ajánljuk a témában

Oroszország jócskán visszavett az ambícióiból

A biztonságpolitikai szakértő szerint mindezt már az oroszok is érzik, nem véletlen, hogy abból a korábbi ambíciójukból, amely arról szólt, hogy teljesen bekebelezik Ukrajnát, jócskán visszavettek. Erről árulkodik az elmúlt hetek kommunikációja is.

Míg korábban azt hangoztatták, hogy a háború csak úgy zárulhat le, ha a Zelenszkij-kormány megbukik, és a helyére egy oroszbarát rezsim kerül, valamint ha Ukrajna demilitarizálása megtörténik, ma már ennél kevesebbel is beérnék – hívta fel a figyelmet Tarjányi Péter.

A teljes adást alább tekinthetik meg:

***

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. augusztus 10. 20:55
Szegény Tarjáni nagyon kapar. A Szaúd-Arábiai békekonferencia az amcsi elnökválasztásban a démokratáknak előnyt kovácsolás miatt tartották meg. Sikerét mutatja, hogy a résztvevők nem fogadtak el közös nyilatkozatot, az ukránok fantazmagoria kategóriába tartozó - amcsi érdekeket szolgáló - béketervéről.
diodoro3
2023. augusztus 10. 14:25
Tarjányi megint másik mozit néz.
gekk
2023. augusztus 10. 08:14
Hajrá komcsik! Putyinfelszopás índul!
pina-noir
2023. augusztus 10. 07:46
Ez egy köcsög vágyvezérelt kis senki MSZP-s. A "szakértelme" pedig egyenesen tökéletes. :) https://mszp.hu/cimke/tarjanyi_peter
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!