Bajban a rubel, gazdasági válságértekezletet hívott össze Putyin

2023. augusztus 17. 08:58

Hasonló tanácskozásra a háború kezdete óta nem volt példa!

2023. augusztus 17. 08:58
PUTYIN, Vlagyimir

Vlagyimir Putyin rendkívüli ülést hívott össze az állami valutaellenőrzés megvitatására, ami a legújabb jele annak, hogy Oroszország ukrajnai háborúja károsítja saját gazdaságát – olvasható az Independent cikkében. Putyin feltételezhetően olyan javaslatokat kapott a pénzügyminisztériumtól, amelyek arra köteleznék az exportőröket, hogy 

külföldi bevételeik egy részét rubelben követeljék.

A lap szerint ez az első ilyen, fokozott valutaellenőrzésre vonatkozó javaslat, amelyet a Kremlben megvitatnak az ukrajnai háború kitörése óta. 

Az orosz rubel az elmúlt hónapokban a világ egyik legrosszabbul teljesítő valutájává vált. Az ország központi bankja lépéseket tett a lejtmenet megállítására, többek között rendkívüli, 3,5 százalékos kamatemeléssel.

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Gavriil Grigorov

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
karakter-2
2023. augusztus 17. 09:47
Az oroszok és a BRICS arany alapú nemzetközi fizetőeszközt akarnak - Líbiát ezért dúlták fel az amerikaiak és az angolok..
akkor ki
2023. augusztus 17. 09:35
Csak nem annak a féreg szarosgyurkának a keze van benne. Tudom, hogy nem annyira lehetséges, de ez a parazita világmegrontó mindenre is képes!
karakter-2
2023. augusztus 17. 09:33
A forint az utóbbi napokban kb. 10%-ot gyengült - és az oroszok vannak bajban? Úgy tűnik mi és az oroszok egy pénzügyileg egyaránt a világ csendőrétől és vazallusaitól függünk.
orokkuruc-2
2023. augusztus 17. 09:24
ezt a rubelban való árkövetelést már évek óta meg kellett volna tenni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!