Az ukrajnai békét szolgáló erőfeszítésekről egyeztetett Novák Katalin a Vatikánban

2023. augusztus 25. 13:36

A pápa könyvtárszobájában tartott találkozó a negyedik volt Ferenc pápa és Novák Katalin között év eleje óta.

2023. augusztus 25. 13:36
null

„Magyarországról terjedjen el a béke üzenete a háborútól sebzett Európában” – jegyezte be Ferenc pápa az áprilisi magyarországi látogatását megörökítő albumba, melyet Novák Katalin adott át neki vatikáni találkozójukon pénteken.  A katolikus egyházfő és az államfő négyszemközt, spanyol nyelven negyvenöt percig beszélt egymással. A pápa könyvtárszobájában tartott találkozó a negyedik volt Ferenc pápa és Novák Katalin között év eleje óta.  A megbeszélés fő témája a háború befejezése és a béke útjának megtalálása volt – közölte a Sándor-palota az MTI-vel. 

A felek megállapodtak abban, hogy közösen kell dolgozni a „mielőbbi, hosszú távon fenntartható béke elérése érdekében”.  Novák Katalin és a szentszéki államtitkár, Pietro Parolin bíboros megbeszélésen is központi téma volt az ukrajnai háború befejezése és az ország humanitárius helyzete – közölte a vatikáni sajtóközpont.

(MTI)

Nyitókép: Novák Katalin Facebook-oldala

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orokkuruc-2
2023. augusztus 27. 19:22
Valami nagyobb durranást érzek én emögött.
Akitlosz
2023. augusztus 25. 14:44
Fontoskodnak, mintha számítanának a világpolitikában. Egy keresztes hadjáratot sem tudnak elintézni, nemhogy a világbékét.
connorj
2023. augusztus 25. 14:35
Katalin! Ezt is nézze meg: https://m.youtube.com/watch?v=FgQhcgeXxj0&pp=ygUUU3pha3LDoWxpcyBnZW9tZXRyaWE%3D
connorj
2023. augusztus 25. 14:33
Gigantikus mennyiségű pénzt nyomtatták 2020 óta. Egy réteget megtollasítanak, akik majd érdekeltek lesznek a többiek lerablásában: https://m.youtube.com/watch?v=h3a1OSsg6NQ&pp=ygUQQmVkxZEgaW1yZSBww6lueg%3D%3D Katalin! https://m.youtube.com/watch?v=mMNSsKylkYU&pp=ygUYTW9zY293IGNhdGhlZHJhbCBvZiBhcm15 https://m.youtube.com/watch?v=0FAtK2zOgdc&pp=ygUQQmVkxZEgaW1yZSBww6lueg%3D%3D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!