Ágyútüzet zúdítottak az oroszok Harkiv megyére

2023. augusztus 07. 18:52

Az ukrán elnöki iroda vezetője szerint Kucserivka faluban az oroszok eltaláltak egy családi házat.

2023. augusztus 07. 18:52

Az orosz erők ágyútüzet zúdítottak a kelet-ukrajnai Harkiv megye egyik településére, aminek következtében az eddigi információk szerint két helyi lakos életét vesztette, és hárman megsérültek – hozta nyilvánosságra hétfőn Andrij Jermak, az ukrán elnöki iroda vezetője.

Ezt is ajánljuk a témában

Jermak tájékoztatása szerint a Kupjanszk közelében fekvő

Kucserivka faluban az oroszok eltaláltak egy családi házat, ez a támadás követelte az áldozatokat.

Oleh Szinyehubov, Harkiv megye kormányzója közölte, hogy a harcok Kupjanszk térségében folytatódnak. „Az elmúlt nap folyamán hadseregünk visszavert egy ellenséges támadást Petropavlivkától keletre. A megszállók veszteséggel vonultak vissza” – írta a Telegramon.

A déli Herszon megyeszékhelyt hétfőre virradó éjjel érte orosz támadás

– közölte Olekszandr Prokugyin megyei kormányzó. Az orosz erők a közlés szerint eltaláltak egy kilencemeletes lakóházat, a támadásban egy ember életét vesztette, és 12-en megsérültek. „Nehéz éjszakája volt Herszonnak. Az orosz hadsereg ismét tűzzel borította be Herszon lakosainak házait a város központi részén” – fogalmazott a kormányzó a Telegramon.

Az Ukrainszka Pravda hírportál helyi kormányzók beszámolóiból készített összefoglalójában arról adott hírt, hogy a délkeleti országrészben fekvő

Zaporizzsja megyét változatlanul hevesen támadja az orosz hadsereg,

az elmúlt napban 24 településre 69-szer nyitottak tüzet. A Donyec-medencében lévő luhanszki régióban pedig földig rombolták a novoljubivkai hidat. Áldozatokról nem érkezett jelentés.

(MTI)

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: Sameer Al-DOUMY / AFP

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FeketeFehér
2023. augusztus 08. 06:00
Takarodjanak ki az oroszok ukrajnából, és rögtön béke lesz.
B_kanya
2023. augusztus 07. 21:06
Milyen kár, hogy az Amnesty szerint már egy éve is a civileket használták élő pajzsnak ukropék.
Jospehe998
2023. augusztus 07. 19:57
Persze semmi mást nem találtak el csak a családi hazát szokás szerint…
Ízisz
2023. augusztus 07. 19:23
Z. "Zelenszkij kormánya részt vesz az illegális szervkereskedelemben, ukrán katonák szervei elérhetőek a darkneten. Az orosz külügyminisztérium szóvivője azt állította, hogy Zelenszkij ukrán elnök kormányának tagjai személyesen részt vesznek az emberi szervek tiltott exportjában, és ezt fedezik. A külügyminisztérium honlapján közzétett Rosszijszkaja Gazeta című lapnak írt cikkében Zaharova médiajelentéseket idézett, amelyek szerint megölt ukrán katonák szervei, például szívek, vesék és májak jelentek meg a darknet néhány legnagyobb piacterén, az árak 5000 € kezdődnek. Az egyik kereskedő azt állította, hogy 48-60 órát vesz igénybe, amíg bármelyik kívánt szervet orvosi dobozban megkapják, és a szállítások az EU országaira korlátozódnak. Offline is kereskednek, egy NATO-ország egészségügyi minisztériumának képviselői alkut kötöttek magánvállalkozóval, akiknek az ukrán egészségügyi minisztérium és az elnöki hivatal segített, hogy egy emberi szervekkel teli hűtőkocsit szállítsanak."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!