A szakértő elárulta, mi fogja eldönteni az orosz–ukrán háború kimenetelét

2023. augusztus 27. 22:33

Egy biztos: nem harckocsikon vagy a vadászgépeken múlik a háború sorsa.

2023. augusztus 27. 22:33

Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértőt kérdezte az Index az orosz–ukrán háború kapcsán. Szerinte a mai hadviselésben a lőszer a meghatározó. Kiemelten fontos az is, hogy mekkora távolságra és milyen hatékonysággal tud ellőni a tüzérség.

A biztonságpolitikai szakértő elárulta, hogy az oroszok nagyrészt területtüzet lőnek, és Ukrajnában ezt a fajta technikát kísérletezik ki most a nyugatiak, viszont immár GPS-irányítással.

A szakértő szerint tehát a tüzérség továbbra is a legfontosabb fegyvernem,

amelyet már a háború alatt is kiegészítettek például drónokkal. Ehhez hozzátette, hogy ennek ellenére a harckocsikat vagy a vadászgépeket nem fogják kivonni, sőt azok fejlesztésére is óriási erőfeszítéseket fognak tenni. „Levegőből nem lehet háborút nyerni” – foglalta össze a véleményét a kérdés kapcsán.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: Sameer Al-DOUMY / AFP

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
julius68-2
2023. augusztus 28. 11:31
„Levegőből nem lehet háborút nyerni” Márpedig Japán két atombomba után kapitulált után kapitulált.
zakar zoltán béla
2023. augusztus 28. 10:25
stb--------------------VUKICS AZ IGAZI
tintapaca
2023. augusztus 28. 10:18
KissBenedek József egy meggyőződéses atlantista, usa seggnyaló. A háborút az anyag és az emberanyag dönti el. Az anyag alatt a technikát is értme. Ukrajna jelenleg mindkettőből kifogyott. A Magyar Honvédség számára is irányadónak kell lennie, hogy a rakéta tüzérség és a távolsági tüzérség, kombinálva a drónokkal, és a csapásmérő drónokkal, fontossabb, mint a nehézpáncélosok. A páncélozott csapatszállítók a terület biztosítására alkalmasak, támadásra nem.
bodrigyuri
2023. augusztus 28. 10:16
A háborút az első taktikai atomtöltet fogja lezárni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!