A Queen egyik leghíresebb dala is a woke áldozatául esett

2023. augusztus 23. 12:48

Egy brit popkultúrában bennfentes szerint „a woke-mozgalom teljesen megőrült”.

2023. augusztus 23. 12:48
null

A woke-mozgalom „élharcosai” kikezdték a Queen egyik ismert slágerét, a Fat Bottomed Girls (Nagyfenekű lányok) című dalt. Az 1978-as szerzemény, amelyet Brian May, a brit rockegyüttes gitárosa írt, és Freddie Mercury énekelt, arról szól, hogyan rajong egy fiatal férfi a teltebb alkatú hölgyekért – írta a Daily Mail.

A woke követői azonban úgy gondolták, a híres slágert jobb eltörölni annak általuk vitatott dalszövege miatt. 

Mail on Sunday arról írt, hogy 

a zeneipar „megrökönyödve” fogadta a fejleményeket.

„A woke-mozgalom teljesen megőrült”

„Senki sem érti, hogy egy ilyen jó hangulatú, vidám dalt miért nem tud elfogadni a ma társadalma. A woke-mozgalom teljesen megőrült” – fogalmazott a  brit hetilapnak egy, a brit popkultúrában jártas bennfentes.

Majd feltette a kérdést, hogy

 „miért nem fogadjuk el, hogy az emberek a legkülönbözőbb méretekben léteznek, 

ahelyett, hogy letagadjuk a létezésüket? Ez felháborító” – szögezte le.

A férfi megjegyezte hogy a dal megsemmisítésével a woke-mozgalom éppen ellentétes hatást válthat ki, mivel csak „ront azon a helyzeten, hogy az emberek elfogadják a társadalmi különbségeket”.

A szám egyébként azután tűnt el a Queen albumáról, hogy az Universal Records lemezkiadó egy új slágergyűjteménnyel rukkolt elő – hívta fel a figyelmet a lap. 

A vonatkozó szerzeményt alább hallgathatják meg:

Nyitókép: Youtube-képernyőfotó

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Temeráf
2023. augusztus 24. 11:14
A drum&bass mikor esik woke áldozatául? Nemsoká eljutunk oda is, hogy 170 bpm a gyors be kell tíltani, mert a retkes liberálist zavarja a kemény zene!
Kybon
2023. augusztus 24. 10:15
Itt mindenki nyomja a saját hülyeségét. Úgyhogy én is...! :P Szóval a woke NEM állt meg. És egyszer majd akkora gólemmé válhat, hogy az egész internetet bekapja! Maradnak a MEGENGEDETT woke-tartalmak, és neked is kuss lesz! De boldog lehetsz pár nagyse@@ű lány emlékével...
FeketeFehér
2023. augusztus 23. 21:37
Nem esett áldozatul semminek a Queen egyetlen dala sem.
Takagi
2023. augusztus 23. 21:21
Rohadjanak meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!