A lázadás óta először jelentkezett videón Prigozsin

2023. augusztus 22. 07:41

Feltehetően Afrikából.

2023. augusztus 22. 07:41
null

Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér a kudarcba fulladt zsoldoslázadás óta először posztolt videót – írja a Reuters és nyomán a Portfolio.

A hétfőn nyilvánosságra került videó helyszíne feltehetően Afrika, bár a pontos helyszínt nem tudták geolokalizálni. Prigozsin ugyanis egy sivatagos környezetből jelentkezett be katonai ruhában, puskával a kezében, és a következőt mondja: „A hőmérséklet 50 fok fölött van – ahogy szeretjük. A Wagner nagyobbá teszi Oroszországot az összes kontinensen – Afrikát pedig szabadabbá. Igazságosság és boldogság az afrikai embereknek, rémálommá tesszük az életet az Iszlám Állam, az al-Kaida és más banditák számára”.

A zsoldosvezér hozzátette, hogy a Wagner fegyvereseket toboroz, és teljesíteni fogja a kitűzött feladatokat. Az eredeti videón egy telefonszám is látható azok részére, akik csatlakoznának a zsoldoshadsereghez.

Nyitókép: képernyőmentés

 

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
falcatus-2
2023. augusztus 22. 09:01
kockázat nélkül nincs rizikó addig jár a korsó...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!