A Helsinki Bizottság szerint a magyarországi jogállamiság leépítése bizonyítja, hogy Soroséknak nem szabadna csökkenteniük az európai támogatás mértékét

2023. augusztus 28. 10:18

Fogalmuk sincs arról, hogy miért volt szükség erre a lépésre.

2023. augusztus 28. 10:18
null

A Breitbart cikke alapján az eddigi kedvezményezettek szerint negatívan befolyásolhatja az emberi jogok érvényesítését célzó törekvéseket az, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány csökkenti európai személyzetét és a kontinensen működő szervezeteknek nyújtott támogatásait.

Mint ismert, az alapítvány irányítását nemrég átvevő Alexander Soros júniusban jelentette be, hogy új működési modellre állnak át. Apjával ellentétben Alexander Soros nagyobb érdeklődést mutat azon projektek iránt, amelyek az Egyesült Államokra irányulnak. Egyes támogatottak és kedvezményezettek már kifejtették aggodalmukat, és úgy vélik, hogy a támogatás megvonása stratégiai hibának bizonyul – írja a lap.

Ezt is ajánljuk a témában

Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke azt mondta, hogy

több száz európai szervezet tanácstalan a Nyílt Társadalom Alapítvány döntése miatt,

és fogalmuk sincs arról, hogy miért volt szükség erre a lépésre. Szerinte az EU-t tekintve egyáltalán nem indokolt az emberi jogokért és a demokráciáért folytatott törekvések támogatásának megvonása. Pardavi és mások az ukrajnai háborút, a jogállamiság magyarországi és lengyelországi leépítését, valamint az Olaszországban megválasztott szélsőjobboldali kormányt említik azon okok közt, amiért megkérdőjelezhető a demokrácia jövője Európában.

A Nyílt Társadalom Alapítvány visszavonulása azt is eredményezheti, hogy a konzervatív mozgalmak nyernek teret Európában Alberto Alemanno párizsi jogászprofesszor úgy véli, megerősödhetnek a ma még marginális abortuszellenes és LMBTQ-jogokat ellenző szervezetek – olvasható a Breitbarton.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Fabrice COFFRINI / AFP

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2023. augusztus 29. 13:33
A „magyar” baloldali liberális miután felvette német ösztöndíját, a téli hóesésben bemegy a jól fűtött, New York felé tájolt belvárosi kávéházba, lehetőleg közel a 4-es metróhoz. A helységben halkan szól Conchita Wurst éneke, a nyüzsgönc haladárok otthonosan használják a hímnős toalettet, néhány vidáman csicsergő transzvesztita kis kézi tükrében szépítgeti magát, Géza még Jenő rúzsát is kölcsönkéri. Ki állja a cehhet, kérdezi valaki, hát aki a Soros, jön a válasz. Ja persze, itt Soros rendel, kap észbe a kérdező.
catalina11
2023. augusztus 29. 13:27
Soros kitartottjai féltik a gázsit..
Hangillat
2023. augusztus 29. 06:09
Soros- NGO-k: a polgári társadalom szétrombolása, 'elnyomott' kisebbségek 'démonkratikus', mesterséges előtérbe helyezése. Az LMBTQ+- ban mi a kapocs a 'L' és az 'M' között a napi életben? Az erőszakos. iskolai, munkahelyi nyomultatása élcsapat jellegű. Soros a degenerátor a degeneráltak 'burzsoázia' elleni harcában. Mivel Soros itteni tevékenysége főleg politikai rombolás, majd a szokásos nyugati társadalmi szövet szétmarása. Az EU-ba hálózata már beépült a saját eurokratái révén; itteni kiszolgálói majd 'célfeladatot' kapnak az eddigi szerződések helyett. Mivel a FOS + moslék tagadta itteni létüket, ezért be sem vonultak- a mostani megvonandó támogatás jelzi a pénzért való megélhetési ngo-harcosok féktelen, ellensúlytalan fájdalmát a 'jogállamtalanság' légállamában.
pandalala
2023. augusztus 29. 02:23
:-DDDD :-DDDD ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!