A Fehér Ház elárulta: ennyi amerikai katona tartózkodik Európában

2023. augusztus 17. 08:21

A hidegháború óta nem látott létszámmal vannak jelen.

2023. augusztus 17. 08:21

Százezer amerikai katona állomásozik Európában, ami a hidegháború óta nem látott létszám, és ha igény jelentkezik további csapatok érkezésére, akkor arról hajlandó egyeztetésekre Washington – jelentette ki a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának kommunikációs vezetője szerdán. John Kirby a Washingtonban tartott sajtóértekezletén arról, hogy a közelmúltban Fehéroroszország felől katonai légijárművek megsértették a lengyel légteret, és más balti országokban is történtek incidensek, azt mondta: 

állandó kapcsolatban vannak a NATO-szövetségesekkel, különös tekintettel a keleti szárnyra.

Az Egyesült Államok érti, és osztja az aggodalmat a provokatív cselekmények miatt – tette hozzá, kiemelve: nagyon nagy figyelemmel követi az eseményeket, de további amerikai katonák európai NATO-országokba vezénylése jelenleg nincs napirenden.   

Felmerült a NATO-tagság

A fehér házi illetékes pontatlannak nevezte azt az értesülést miszerint a Fehér Házon belül is felmerült, hogy 

a béke érdekében Ukrajna gyakorlatilag NATO-tagságot kapna, ha lezárja a háborút, 

és ennek részeként Ukrajna területeként azt ismernék el, ami abban a pillanatban ukrán ellenőrzés alatt áll. Megerősítette a vilniusi NATO-csúcstalálkozón tett elköteleződést Ukrajna jövőbeli NATO-belépését illetően, valamint arra, hogy ennek útját ki fogják jelölni és segítséget nyújtanak ezen az úton.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. augusztus 21. 13:25
Yankee go home ! Mint a viet háború idején !
Voloka
2023. augusztus 19. 08:21
Yenki, go home !
kőbaltás
2023. augusztus 18. 10:39
Az ukrajnai háború Európa Amerika általi gyarmatosításának a része. Jönni fog ide még több amerikai katona is. Egy van ami egészen biztos: Oroszországot sosem tudják legyőzni,ha belegebednek,akkor sem.
Hekimeki
2023. augusztus 17. 17:39
Takrodjanak vissza a lopott országukba az isten faszára ❗😠🔫 Senki sem hívta ide őket ez nem irak TAKARODJANAK A VÉRBE❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!