Zelenszkij „konkrét lépéseket” kért a NATO vezetőitől Ukrajna csatlakozása ügyében

2023. július 07. 13:24

Emellett az ukrá elnök optimista a zaporozzsjei erőművet illetően.

2023. július 07. 13:24
null

Ukrajna „pozitív kimenetelű” megoldást remél a zaporizzsjai atomerőművel kapcsolatos „nagyon veszélyes” helyzetre − jelentette ki csütörtökön Prágában Volodimir Zelenszkij.

Az ukrán elnök szerdán érkezett a cseh fővárosba, és látogatásának második napján Petr Pavel államfővel tartott sajtótájékoztatót. Mostani kijelentése azért is érdekes, mert pár napja épp arról beszélt, hogy Oroszország fegyverként használhatja az atomerőművet. Azzal vádolta az orosz csapatokat, hogy „robbanóanyagra emlékeztető tárgyakat” helyeztek el az erőmű tetején.

Zelenszkij Csehországban arra is megkérte a NATO vezetőit, hogy tegyenek „konkrét lépéseket” annak érdekében, hogy Ukrajna csatlakozhasson a szövetséghez.

A Guardian cikke szerint az ukrán elnök kijelentette: többre van szükség annál az általános kijelentésnél, hogy az „ajtónk nyitva áll”, egyértelmű lépéseket kell tenni a csatlakozás irányába.

Nyitókép: MTI/AP/Petr David Josek

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fater0921
2023. július 08. 11:42
Ne is ábrándozz hüje (szándékos) faszkalap!!!!!Ennek az istennek az idejében nem lesztek NATO tagok!!!! Ócska fasiszták!!!!!!!
ottoka-0
2023. július 07. 19:49
a háború végén biztosan lehetséges lesz a nato tagságról tárgyalni. aztán azt majd kiértékelik és elbírálják. sokaknak ez az elbírálási folyamat elég sokáig tartott. sok követelménynek kell megfelelni.
cselponthu-blog
2023. július 07. 19:44
Minél előbb csatlakozik Ukrajna, annál nagyobb az esély egy nukleáris télre.
alenka
2023. július 07. 19:33
Zelenskij marad otthon és harcolj ott,ne provokálj mindenkit....nagyon szeretsz repülni és repülni.... ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!