Videón, ahogy amerikai fegyvert zsákmányolnak az oroszok

2023. július 12. 10:27

Valószínűleg sikerült is elvontatniuk a Bradley gyalogsági harcjárművet.

2023. július 12. 10:27

Friss videó jelent meg a Twitteren, melyen az látható, amint egy csapat orosz katona pózol egy hátrahagyott amerikai Bradley gyalogsági harcjárművel – szúrta ki a Portfolio.

Amennyiben a felvétel valós, és a közelmúltban készült, úgy ez az első alkalom, hogy az oroszoknak dokumentáltan sikerült megszerezniük egy Bradley-t. A felvétel elméletileg Zaporizzsja megyében készült, ahol Kijev a legnagyobb számban vetette be az eredetileg Amerikában gyártott gyalogsági harcjárművet.

A videóból az is megállapítható, hogy a jármű elég jó állapotban került az oroszok kezére. 

Ukrajna egyébként körülbelül harminc darabot veszthetett ebből a típusból a déli katonai műveletek során. Ez az összes USA által átadott jármű negyede.

Az M2 Bradley az általános közvélemény szerint egy kiváló gyalogsági harcjármű, mely mozgékony és az orosz konkurenciánál nagyobb tűzerővel rendelkezik, ugyanakkor az orosz aknamezők, illetve tüzérségi támadások könnyedén ki tudják ütni őket. Mindazonáltal az ukrán katonák álláspontja szerint a jármű az elsődleges feladatát, azaz a legénység és az általa szállított katonák védelmét sokkal jobban látja el, mint az orosz BMP széria – zárja a lap a cikkét.

Nyitókép: Twitter

 

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2023. július 12. 11:44
Egy biztos. Amnerika ellenségei mostanában jól el lesznek látva USA fegvyerekkel. Nem csak az ukránok adják el nekik, de az oroszok is. Láttam vagy féléve egy orosz videót, vagy harminc becsomagolt javellint fogtak. Az oroszok ezekről lenézik amit le kell, a többit adják tovább, szerintem nagyon-nagyon nyomott áron.
Zolotarjov
2023. július 12. 11:20
Nem az első alkalom, és Leopárdot is fogtak.. https://youtu.be/wh2OMdUlpw0
Zolotarjov
2023. július 12. 11:16
Slava Ukulele! :)
lofejazagyban-2
2023. július 12. 11:15
nem ez az igazi hír, hanem at iszlamistákhoz került Szent Javelinek. Azokat még "visszaküldik" a Nyugatnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!