Valami készül: az ukránok a zaporizzsjai atomerőmű felrobbanására készítik a népet

2023. július 04. 22:18

Az oroszok pedig arra figyelmeztetnek, hogy Kijev az atomerőmű bombázására készül.

2023. július 04. 22:18

Valami készül Zaporizzsjében: az ukránok egészségügyi minisztériuma a Telegramon tettek közzé egy posztot arról, hogy

mi a teendő, ha a zaporizzsjai atomerőműben robbanás következik be.

A bejegyzés szerint ha a hatóságok értesítették a lakókat egy, az atomerőműben bekövetkező sugárbalesetről, akkor mindenki maradjon a házában, vagy hagyja el az érintett területet. Leírták, hogy ha evakuálásra kerül sor, akkor ki mit vigyen magával, s csomagolják be a bőröndjeiket/hátizsákjaikat fóliával, hogy 

megkönnyítsék a sugárfertőtlenítésüket az egészségügyi állomásokon.

Közben pedig a RIA Novosztyi arról ír, hogy az ukránok nagy pontosságú fegyverekkel és kamikaze drónokkal fogják megtámadni az atomerőművet július ötödikén éjjel – mindezt pedig a Rosznyergoatom orosz atomenergiacég vezetőjének tanácsadójának állítására alapozzák.

Viszont a közelgő ukrán támadás híre futótűzszerűen végigszáguldott az orosz telegram-csatornákon.

A tanácsadó hozzátette, az ukránok a terv végrehajtásához Tocska-U precíziós rakétát akarnak felhasználni, „amelynek robbanófeje radioaktív hulladékkal van megtöltve“. Érdekesség, hogy az ukránok keddre virradó éjszaka leállították az atomerőművet ellátó vezetéket.

Nyitókép: STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vamonos
2023. július 05. 20:17
"Az ukrán Pravda arról számolt be, hogy az amerikai szenátus egy olyan határozatot terjesztett elő, amely azt javasolja, hogy Oroszország, Fehéroroszország „vagy Oroszország megbízottjainak” cselekedeteit tekintsék a NATO elleni támadásnak, ha radioaktív sugárzás éri a szövetség valamely országának területét." "A NATO 5-ös cikkelye a javaslat szerint érvénybe lépne akkor is, ha atomtámadás éri Ukrajnát (akár Oroszország, akár Belarusz területéről), illetve akkor is, ha baleset történik (pl. a zaporizzsjai atomerőmű körül) és emiatt a sugárzás átterjed a NATO országaira – ismertette a lap." ------------------------ https://mandiner.hu/kulfold/2023/06/kulfold-ukrajna-oroszorszag-haboru-nato-usa-szenatorok
Nemegyangyal
2023. július 05. 13:44
Eszükbe 😊
Nemegyangyal
2023. július 05. 13:42
Az nem jut ezeknek a féleszűeknek, hogy találat fog érni válaszul másik ukrán atomerőműveket ?
csuti-torpe
2023. július 05. 07:50
rettegjetek, hulladekok :)))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!