Reagált az ukrán külügyminiszer Orbán Bild-interjújára: „Bla-bla-bla-bla”

2023. július 01. 21:36

Dmitro Kuleba szerint a magyar kormányfő érvei értelmetlenek.

2023. július 01. 21:36
null

A Bildnek adott interjút Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter. A beszélgetés során Orbán Viktor magyar miniszterelnök korábbi, szintén a Bildnek adott interjúja is szóba került.

A miniszterelnök felvetésére, miszerint az idő Putyinnak játszik, mert neki több katonája van, azt válaszolta:

„Már az elején azt hallottuk, hogy Ukrajna bukásra van ítélve. Aztán minden alkalommal, amikor sikeresek vagyunk a csatatéren, ezek a hangok elhalkulnak, majd egy idő után újra felerősödnek.

Ezek az emberek azért beszélnek, hogy a saját narratívájukat erőltessék, miközben mi a győzelemhez vezető úton járunk”.

Arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor Vlagyimir Putyin szövetségese-e azt mondta, hogy nem és reméli, hogy Magyarország továbbra is a NATO és az EU szövetségese marad. Ugyanakkor hozzátette, szerinte a magyar miniszterelnök politikai felfogása nagyon hasonló ami a Kremlben uralkodik.

***

Orbán a Bildnek: Nem érdekel Oroszország, nem érdekel Putyin, Magyarország érdekel

Ha az amerikaiak békét akarnak, béke lesz, Ukrajna nem szuverén ugyan, de büszke ország, Prigozsin puccsa pedig jelentéktelen a miniszterelnök szerint.

 

Nyitókép: Murtadha Al-Sudani / Anadolu Agency via AFP

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandolini
2023. július 02. 17:16
Ukrajna még létezik. Még!
kamasuka
2023. július 02. 12:58
Bla, bla, bla ... + a valóság: https://odysee.com/@Overthrown:6/video_2023-06-26_13-46-30:9 (A mandinernek köszönhetően csak copy a linket és meg lehet nézni, de ott van az írásban is a végén a kék linknél!) A videó kötelező darab kell, hogy legyen minden Rácz András kaliberű ukránfannek! https://simplicius76.substack.com/p/sitrep-63023-winds-gather-before
DonCiccio
2023. július 02. 12:28
Kula bá ha nem érted mit mond Vitya, olvasd el többször és aztán nyilatkozz ha meg is értetted
bende85
2023. július 02. 11:58
Kuleba: Ukrajna az európai értékeket védi. Orbán: Bla-bla-bla. Kis szemüveges geci. Anyátokba se lesztek semmilyen tagok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!