Tucker Carlson: Szólásszabadság nélkül nem létezhet demokrácia

2023. július 18. 20:52

„Az az ország, amelyik nem engedi meg azt, hogy az emberek szabadon vitathassák a választásokkal kapcsolatos aggályaikat, az az ország nem demokrácia” – fogalmazott.

2023. július 18. 20:52
null

Tucker Carlson, a Fox News egykori riporterének igen mozgalmas hete volt, a befolyásos televíziós személyiség az iowai politikai csúcstalálkozón szólalt fel, és cserélt eszmét a Republikánus Párt tagjaival, majd Floridába utazott, ahol egy átfogó beszédet mondott a Turning Point elnevezésű rendezvényen.

Carlson a beszédében mélyenszántó gondolatokat fogalmazott meg a szólásszabadsággal és az amerikai demokráciával kapcsolatban. Hangsúlyozta, hogy ő ebben a tekintetben azt vallja, hogy szólásszabadság nélkül nem létezhet demokrácia, ugyanakkor figyelmeztetett arra a veszélyre is, hogy az önjelölt social media cenzorok megpróbálják a politikai térben megnyilvánulókat PC-beszéd címszavával egy olyan kommunikációs térbe belekényszeríteni, 

 

ami már felér a szólásszabadság korlátozásával. 

 

„Az az ország, amelyik nem engedi meg azt, hogy az emberek szabadon vitathassák a választásokkal kapcsolatos aggályaikat, az az ország nem demokrácia” – fogalmazott. Elmondta, hogy az embereket megbüntetik azért, mert a véleményük nem fér bele a mainstream által meghatározott PC-beszédbe, ugyanakkor azokat, akik olyan háborúkat indítanak amiket lehetetlen megnyerni, és emberek sokaságának okozzák a vesztüket, nem vonják felelősségre. Hozzátette azt is, hogy a határok megnyitása miatti ellenőrizhetetlen migráció okozóit sem büntetik meg.

A videót az alábbiakban tekintheti meg:

***

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. július 19. 09:28
Így van! Ha egy társadalomból hiányzik a pluralizmus, tuti hogy nem beszélhetünk demokráciáról. S mivel itthon Makizaj mindenféle politikai nézet képviseletét biztosította: szocialisták, liberálisok, szivárványosok, fasiszták, bolsevikok etc. nálunk demokrácia van annak ellenére, hogy kormányon az Orbán Viktor vezetett Fidesz van.
camelia sinensis
2023. július 19. 07:03
Mi tisztában vagyunk vele.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. július 19. 07:03
Na, előbújt megint Orbán bukott barátja? 🤡 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
EX_Terminator
2023. július 19. 05:10
Ha ezek csak akkor demokratikusak, ha nekik jól megy és nekik van igazuk, akkor egyáltalán nem is demokratikusak ez csak egy "soft" diktatúra ami demokráciának próbálja hazudni magát de én soha nem fogom nekik megadni az esélyt hogy fenntartsák az álcát és pláne soha a büdös életben SEMMIBEN nem fogok a segítségükre lenni. HADD LEPLEZZÉK CSAK LE MAGUKAT.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!