Több lakóház is kigyulladt Moszkva közelében, az ukránok is lehetnek a háttérben

2023. július 12. 08:05

A helyi hatóságok szerint viszont az sem zárható ki, hogy baleset történt.

2023. július 12. 08:05

Több lakóház is kigyulladt a Moszkva melletti Krivtszovo faluban szerda hajnalban. Azt egyelőre nem tudni, hogy baleset történt, vagy az ukránok támadták meg a települést – írja a Reuters.

Az orosz katasztrófavédelem Telegram-csatornáján azt írja, hogy a lángok egy körülbelül 3200 négyzetméteres területen terjedtek el. Helyi információk szerint senki nem halt meg a tűzvészben. 

Azt egyelőre nem közölték a hatóságok, hogy mi áll a katasztrófa hátterében. Az azonban megfigyelhető, hogy a háború kitörése óta jelentősen megszaporodtak az ilyen esetek az orosz főváros közelében.

A nyitókép illusztráció, forrás: MTI/Dan Himbrechts

 

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2023. július 12. 09:37
Így van rendjén! Nehogymár csak a ruszkik bombázhassanak ukrán lakóházakat..
oltarisztid-2
2023. július 12. 08:28
Tiszte Szerkesztőég! Az orosz nevek átírásánál miért az angol logikát használják? Az angolban a c írásjel bonyolult, többféleképpen lehet kiolvasni,. A mi nyelvünkben létezik a c írásjel, mely többnyire a c hangot takarja. A fenti település neve magyarul Krivcovo és nem Krivtszovo (tsz=c, mert összeolvad). tehát, ha már külföldi forrásból is tájékozódnak ( a téves átírás a leleplező jel) és az értesüléseket magyarul is megjelentik, tegyék azt a magyar "hejesírás" szerint. És a cikkíró/fordító nézzen utána az orosz/ukrán cirill betűs átírás szabályainak. Köszönettel: Olt Arisztid
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!